Η Χριστίνα Λαμπίρη σε πρόσφατες δηλώσεις της στην κάμερα του «Happy Day» μίλησε για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή της τα τελευταία χρόνια μετά τον ερχομό των εγγονιών της αλλά και εξαιτίας της εκλογής της στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

«Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς. Πλέον είμαι αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ισότητας και Επικοινωνίας στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και έχω δύο υπέροχα εγγόνια. Τώρα, που το λέω το συνειδητοποιώ», είπε η πρώην παρουσιάστρια.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα σχόλια που γίνονται κατά καιρούς από πρόσωπα της τηλεόρασης, λέγοντας:

«Είναι τόσο γεμάτη η μέρα μου, που δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω τι γίνεται στην τηλεόραση. Μη με βάλετε σε αυτή τη διαδικασία. Όταν ήμουν εγώ στην τηλεόραση και άκουγα κάποιον να λέει ότι δε βλέπει τηλεόραση, αναρωτιόμουν πώς γίνεται αυτό. Τελικά, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δε βλέπουν τηλεόραση».

Πριν από ένα μήνα η Χριστίνα Λαμπίρη, αλλά και η κόρη της μπήκαν στο «στόχαστρο» του Νίκου Μουρατίδη, με αφορμή τη δημόσια τοποθέτησή της για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο μουσικός παραγωγός έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Πλάκωσαν οι κοινωνιολόγοι και έχουν άποψη. Χριστίνα Λαμπίρη: Είμαι υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η τεκνοθεσία όμως είναι μια άλλη ιστορία. Και μιλάει αυτή – όπως λέει μια φίλη – που έκανε ένα κοριτσάκι, το “πέταξε” στην γιαγιά και το παιδί μεγαλώνοντας έγινε παχύσαρκο και προβληματικό».

Το σχόλιο του Νίκου Μουρατίδη ξεσήκωσε αντιδράσεις, όχι όμως από την πρώην παρουσιάστρια, η οποία επέλεξε να μην απαντήσει.

Η μοναδική της αντίδραση ήταν μια ανάρτηση στο Facebook, όπου και αναδημοσίευσε λόγια του ηθοποιού Χαβιέ Μπαρδέμ για το πώς «βλέπει» τις γυναίκες.

«Εάν ο κόσμος εξαρτώταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι’ αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός. Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας… Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ’ αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του ’60, χειρότερα από πόρνη. Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο.

Χαβιέ Μπαρδέμ (Javier Ángel Encinas Bardem)», αναφερόταν στην ανάρτηση.