Περίπου έναν χρόνο μετά την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας, γιατί «απλούστατα δεν έχω την ενέργεια για ακόμη τέσσερα χρόνια», η Τζασίντα Άρντερν παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό της, Κλαρκ Γκέιφορντ, σε μια μικρή, ιδιωτική τελετή στο North Island. Το ζευγάρι σκόπευε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου το 2022, αλλά το ακύρωσε κατά τη διάρκεια των αυστηρών περιορισμών του Covid, που επέβαλε στη χώρα η ίδια η κυβέρνηση της Άρντερν.

Η Άρντερν εκφώνησε μια πεντάλεπτη γαμήλια ομιλία σε δεκάδες καλεσμένους. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και μια δεκαετία και έχουν αποκτήσει μια κόρη πέντε ετών, τη Νιβ. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο Hawke’s Bay στο Craggy Range Winery στην ανατολική ακτή του North Island, περίπου 310 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον.

Η Ardern φορούσε ένα εφαρμοστό ιβουάρ φόρεμα της σχεδιάστριας Juliette Hogan – η οποία φέρεται να είναι στενή φίλη της πρώην πρωθυπουργού – και ένα μακρύ πέπλο. Τα παπούτσια της ήταν του σχεδιαστή Chaos and Harmony, όπως ανέφερε η New Zealand Herald. Επίσης, κρατούσε μια ολόλευκη ανθοδέσμη.

Η κόρη τους, Νιβ, συνόδευσε τον πατέρα της, φορώντας ένα φόρεμα φτιαγμένο από το ύφασμα του νυφικού της γιαγιάς της, Λόρελ Άρντερν.

Η 43χρονη Άρντερν, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας για περισσότερα από πέντε χρόνια, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα δημόσια αξιώματα τον περασμένο Ιανουάριο, λέγοντας ότι δεν είχε πλέον την ενέργεια.

Κέρδισε διεθνή αναγνώριση για τον τρόπο διακυβέρνησής της, ιδίως μετά τους θανάσιμους μαζικούς πυροβολισμούς σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς το 2019, όπως σημειώνει το BBC.

Στην τελευταία της ομιλία στο κοινοβούλιο, η Άρντερν είπε στον 47χρονο τηλεοπτικό παρουσιαστή Γκέιφορντ: «Ας παντρευτούμε επιτέλους!».

Μετά την παραίτησή της ανέλαβε τρεις υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Είναι, επίσης, διαχειρίστρια του βραβείου Earthshot Prize του πρίγκιπα Ουίλιαμ και ειδική απεσταλμένη του Christchurch Call, ενός δικτύου που επιδιώκει την εξάλειψη του τρομοκρατικού και βίαιου εξτρεμιστικού περιεχομένου από το διαδίκτυο», το οποίο δημιουργήθηκε μετά τους πυροβολισμούς στο Κράιστσερτς.