Η Κάρολιν Χόλαντ, μια πλούσια χήρα 80 ετών, ζούσε στο ειδυλλιακό θέρετρο Cayucos της Καλιφόρνια όταν συνάντησε τον Ντέιβιντ Φουτ, έναν άνδρα 23 χρόνια μικρότερό της. Έκανε διάφορες δουλειές για εκείνη και μέσα σε μερικές εβδομάδες έγιναν ζευγάρι δηλώνοντας τον άσβηστο έρωτα που είχαν μεταξύ τους. Μια ιστορία αγάπης ή κάτι πιο σκοτεινό;

Η Χόλαντ είπε πως ποτέ της δεν περίμενε να ερωτευτεί τόσο βαθιά έναν ξένο ή να έχει μια ρομαντική και σεξουαλική σχέση με κάποιον στην ηλικία της. «Μου έδωσε κάτι ξεχωριστό, γιατί με νοιάζεται και με φροντίζει. Έχουμε πολλά κοινά. Λατρεύω την προσωπικότητά του και το σιχαίνομαι όταν λείπει», είπε σύμφωνα με το BBC.

«Θα την φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ μέχρι να μην είναι ικανός να το κάνω. Όλοι ξέρουν πως η Κάρολιν είναι το κορίτσι μου. Δεν γυρίζω τα βράδια, γιατί έχω κάποιον που περιμένει. Θα παραμείνω δίπλα της μέχρι το τέλος», τόνισε εκείνος.

Οι αντιδράσεις από τις κόρες της

Ωστόσο, οι κόρες και ο περίγυρος της Κάρολιν αντέδρασε, καθώς βλέπουν τη σχέση της μητέρας τους με τον άνδρα που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της από άλλη οπτική γωνία. Εκτιμούν πως ο Φουτ θέλει να εξαπατήσει τη μαμά τους, να της πάρει χρήματα και να της «διαλύσει» την καρδιά.

«Η διαφορά ηλικίας με ενόχλησε. Ήταν κόκκινη σημαία», είπε η ανιψιά της Κάρολιν, Κιμ. «Ποιος θα συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο, αν δεν ήθελε να αποκομίσει κάτι;», ανέφερε. Ο Ντέιβ Φουτ, άλλωστε, ήταν γνωστός στην τοπική κοινότητα για το πόσο γόης ήταν με τις γυναίκες της περιοχής, ιδίως τις μεγαλύτερες σε ηλικία. Ο αστείος χαρακτήρας του, η παρουσία του στην εκκλησία και το γεγονός πως παίζει κιθάρα και φυσαρμόνικα τον έκαναν αγαπητό.

Ωστόσο, όταν πρωτοπήγε στο Cayucos ζούσε δύσκολα και έμενε στην προβλήτα της μικρής πόλης. Ήταν άστεγος προτού συνδεθεί με την Κάρολιν. Η οικογένειά της άρχισε να ανησυχεί, μαθαίνοντας για το παρελθόν του: Ήταν εθισμένος σε σκληρά ναρκωτικά, το οποίο οδήγησε στο να τα διακινεί κιόλας, ενώ αργότερα συνελήφθη για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Μάλιστα, φέρεται να σκόπευε να ανατινάξει ένα σούπερ μαρκετ γνωστής αλυσίδας στις ΗΠΑ, πιστεύοντας πως ο στόχος της εταιρίας είναι να τοποθετήσει μικροτσίπ σε όλους.

«Ήταν πολύ παράξενο, λες κι έγινε πάλι έφηβη. Όλα τα γελάκια και τα νάζια», είπε η κόρη της Σάλι. Τόσο εκείνη όσο και το υπόλοιπο οικογενειακό περιβάλλον δεν πίστεψαν πως πρόκειται για αληθινή αγάπη. «Αλλά για την ανάγκη μιας ηλικιωμένης για συντροφιά κι έναν πονηρό ξένο έτοιμο να το εκμεταλλευτεί».

Η κληρονομιά

Έπειτα, υπάρχει και το ζήτημα της κληρονομιάς. Με τον πρώην σύζυγό της, τον Τζο, που απεβίωσε, η Κάρολιν δημιούργησε μια σημαντική περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. «Θα έπρεπε να είμαστε εντάξει με το να δίνει τα χρήματα που δούλεψαν σκληρά για να αποκτήσουν σ’ έναν αποτυχημένο», ανέφεραν τα παιδιά της, που εκνευρίστηκαν όταν η μητέρα τους έδωσε 40.000 δολάρια στον Ντέιβ, για να πάρει αυτοκίνητο.

Μάλιστα, οι κόρες της Κάρολιν προσπαθούσαν να αποδείξουν πως νοητικά δεν είναι στα καλά της, προκειμένου να αναλάβουν τις δουλειές της. «Νομίζουν πως έχω Αλτσχάιμερ. Ξεχνάω πράγματα, αλλά αυτό οφείλεται στο άγχος. Μπορώ να λάβω τις δικές μου αποφάσεις», λέει. Κι όσο για τις κόρες της: «Εκείνες δεν έρχονταν καν να με δουν προτού γνωρίσω τον Ντέιβ», κάτι που εκείνες διαψεύδουν, πάντως.

«Νομίζουν πως με προστατεύουν από τον Ντέιβ, αλλά εκείνος είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή μου», συνεχίζει η Κάρολιν. Ωστόσο, οι αμφιβολίες του περιβάλλοντός της δεν «διαλύθηκαν». Έγινε γνωστό πως ο άνδρας στο παρελθόν είχε χτυπήσει μια από τις συντρόφους του και φέρεται να είχε πουλήσει ένα μωρό από έναν γάμο που είχε κάνει. Τώρα, λέει πως έχει αλλάξει, έχοντας έρθει πιο κοντά στο Θεό.

Ο Ντέιβ την έπεισε να πουλήσει ένα από τα ακίνητα στην κατοχή της. Μάλιστα, η ίδια του έταξε μερίδιο από τα περίπου 600.000 δολάρια που αναμενόταν να πάρει, προκειμένου να τον προετοιμάσει για το μέλλον του. Λίγο μετά την πώληση η Κάρολιν μπήκε στο νοσοκομείο με Covid-19. Δεν είχε εμβολιαστεί όπως ήθελε ο Ντέιβ, ο οποίος πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας.

Η Κάρολιν πέθανε λίγο καιρό μετά. Οι κόρες της είχαν αναλάβει την εξουσία της περιουσίας της και υποστηρίζουν πως ήταν η σχέση της με τον Ντέιβ που οδήγησε στο θάνατό της. Ο ίδιος, τώρα, μένει στο αυτοκίνητο που του αγόρασε η Κάρολιν, λέγοντας σε όλους πόσο την αγαπούσε. Για να ζήσει πουλάει κοσμήματα που φτιάχνει ο ίδιος.