«Το ράλι είναι τρόπος ζωής. Είναι κουλτούρα. Μια πολύ μεγάλη αγάπη» ανέφερε ο Γιώργος Αμούτζας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του Happy Day και τη δημοσιογράφο Όλγα Λαφαζάνη. Ο «Νικηφόρος» του «Σασμού» εξομολογήθηκε πως από μικρός είχε την ανάγκη για γρήγορη οδήγηση και έτσι «έμπλεξε» με το ράλι.

«Οι γονείς μου με στήριζαν. Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι η μητέρα μου είναι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου όταν μαθαίνει ότι κάνουμε άλματα με το αυτοκίνητο» σημείωσε στην συνέχεια ο ηθοποιός.

Ο Γιώργος Αμουτζάς ρωτήθηκε αν γνώριζε πως ο «Νικηφόρος» θα πεθάνει σε αυτή την σεζόν του «Σασμού».

«Το γνώριζα από τις αρχές του καλοκαιριού. Ήταν καλλιτεχνικά η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου. Τις πιο πολλές φορές ήταν διαχειρίσιμο, κάποιες φορές πιέστηκα. Νιώθω ότι είναι μία πολύ ωραία στιγμή για εμένα. Τώρα νιώθω ότι είναι μία πολύ ωραία στιγμή για εμένα να κάνω ράλι και για κάποιους μήνες να ηρεμήσω» είπε ο Γιώργος Αμούτζας για την ολοκλήρωση του ρόλου του στην σειρά του Alpha.

Για το ατύχημα που παρά λίγο να είχε με το ράλι συνέχισε: «Στον τελευταίο μας αγώνα τα χρειαστήκαμε λιγάκι. Κρεμαστήκαμε από ένα γκρεμό και είχε 200-250 μέτρα από κάτω. Αλλά όλα καλά, συμβαίνουν αυτά. Οι δύο ρόδες του αυτοκινήτου κρεμάστηκαν από τον γκρεμό και το αυτοκίνητο κρεμάστηκε για να κατέβει. Ανέβηκε ξανά και συνεχίσαμε. Δεν προλαβαίνεις να φοβηθείς εκεί. Η συμβουλή της μαμάς μου είναι της κλασικής Ελληνίδας μάνας. Εμείς πάμε για αγώνες ράλι και μου λέει: αγόρι μου, μην τρέχεις».