Ο Τζον Στάμος μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τη μπέιμπι σίτερ του όταν ήταν παιδί, στα επερχόμενα απομνημονεύματά του με τίτλο «If You Would Have Told Me». Ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου στις 24 Οκτωβρίου, ο 60χρονος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός μίλησε στο People για την ανάγκη που ένιωσε να μιλήσει για πρώτη φορά για το περιστατικό.

Ο ηθοποιός, ο οποίος συνεργάζεται με την οργάνωση Childhelp, σημείωσε: «Ένιωσα σαν να το θυμόμουν ελαφρώς. Ήταν πάντα εκεί, αλλά το μάζευα, όπως κάνουν οι άνθρωποι, σωστά;».

Ο Στάμος υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν «πάντα στο πίσω μέρος» του μυαλού του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αλλά δεν το σκέφτηκε πραγματικά μέχρι που ετοίμαζε μια ευχαριστήρια ομιλία για το έργο του με την οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

«Άρχισα να τη γράφω και τότε ήταν που πραγματικά βγήκε προς τα έξω», θυμήθηκε. «Και τότε σκέφτηκα: “Όχι, η αποψινή βραδιά δεν αφορά εμένα. Αφορά τα παιδιά. Θα το πακετάρω πάλι μέχρι την κατάλληλη στιγμή”. Διαφορετικά, είμαι ένας ψεύτικος γαμ…».

«Δεν ήθελα οι τίτλοι των εφημερίδων να είναι αυτό και δεν ήθελα το βιβλίο να είναι πάνω σε αυτό. Ήταν μια σελίδα ή κάτι τέτοιο, αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να μιλήσω γι’ αυτό. Ήταν περίεργο. Ήταν κάτι που, νομίζω, ήμουν μάλλον 10 ή 11 ετών [όταν συνέβη]. Δεν θα έπρεπε να είχα αναγκαστεί να αντιμετωπίσω αυτά τα συναισθήματα».

Ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι συμπεριφερόταν σαν να «παρίστανε τον νεκρό για να σταματήσουν» κατά τη διάρκεια των περιστατικών. «Αλλά δεν ήταν εντελώς επιθετικό», είπε. «Δεν ξέρω. Δεν ήταν καλό».

Ο Στάμος και η σύζυγός του, Caitlin McHugh, 37 ετών, έχουν τώρα τον 5χρονο γιο τους, Billy. «Αλλά θα σας πω: αν μάθαινα ότι κάποιος το έκανε αυτό στον γιο μου; Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία», πρόσθεσε ο Στάμος.

Τζον Στάμος

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Στάμος θυμάται πώς «μισούσε» την πρώτη του σύζυγο Rebecca Romijn μετά το διαζύγιό τους το 2005.