Η πρώην αθλήτρια τένις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, ανατρίχιασε τους θαυμαστές της, όταν αποκάλυψε τον Ιανουάριο πως διαγνώστηκε με δύο μορφές καρκίνου. Τώρα, 9 μήνες μετά, η ίδια μιλάει ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας της.

Στην εκπομπή Today, η πρώην αθλήτρια τένις αναφέρθηκε στην εμπειρία της, καθώς αντιμετώπισε τον καρκίνο του λαιμού και του μαστού σταδίου 1. «Το πρώτο που διαγνώστηκε ήταν καρκίνος του λαιμού, και στη συνέχεια, όταν έψαχναν να δουν πού ακριβώς ήταν, τότε ήταν που βρήκαν ένα εξόγκωμα και στο στήθος μου», εξήγησε η ίδια, σύμφωνα με το people.com. «Ήξερα ότι επρόκειτο για καρκίνο επειδή φάνηκε στη μαγνητική τομογραφία. Έλεγα, ‘’υπέροχα, διπλό χτύπημα’’».

Η σταρ του τένις έλαβε τις δύο διαγνώσεις, αφού ζήτησε ιατρική φροντίδα για έναν διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της τον Ιανουάριο. Η ανακάλυψη ήρθε χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση της Ναβρατίλοβα με καρκίνο του μαστού, η οποία κηρύχθηκε ελεύθερη από καρκίνο το 2010.

Τότε, η διάγνωση ήταν μια μη επεμβατική μορφή καρκίνου του μαστού που ονομάζεται καρκίνωμα του πόρου in situ. Η Ναβρατίλοβα μοιράστηκε ότι οι πρόσφατες διαγνώσεις της «ήταν δύο εντελώς διαφορετικοί καρκίνοι που δεν είχαν σχέση με τον πρώτο» και εξήγησε ότι ήταν επιμελής με τις εξετάσεις που έκανε.

«Σωματικά, ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω περάσει ποτέ», πρόσθεσε. «Σχεδόν παθαίνω μετατραυματικό στρες όταν έρχομαι στη Νέα Υόρκη, επειδή αρκετές θεραπείας τις έκανα εδώ».

«Πρέπει να είμαστε δυνατοί για εκείνη»

Η Ναβρατίλοβα είναι παντρεμένη με την πρωταγωνίστρια των Real Housewives of Miami, Τζούλια Λεμίγκοβα, η οποία μίλησε στο PEOPLE για τη νέα προοπτική της ζωής της μετά το ταξίδι υγείας της συζύγου της. «Αφού η σύζυγός σου διαγνωστεί με δύο καρκίνους, αλλάζει πραγματικά η οπτική σου. Όλοι πρέπει να είμαστε δυνατοί για εκείνη. Δεν υπάρχει χρόνος για να καθόμαστε και να κλαίμε», δήλωσε στο παρελθόν η 51χρονη Λεμίγκοβα.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν η ζωή σε χτυπάει με μια τραγωδία, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η τραγωδία, έχεις βασικά δύο επιλογές», πρόσθεσε. «Υποτάσσεσαι ή αντιστέκεσαι και επαναστατείς. Και σε όλη μου τη ζωή ήμουν, είμαι επαναστάτρια κατά κάποιον τρόπο, και πάντα αντιστέκομαι. Οπότε αυτή είναι μία από τις τεράστιες τραγωδίες που έπληξαν την οικογένειά μας. Και δεν υπάρχει χρόνος ή χώρος για να καθίσουμε και να κλάψουμε γιατί αυτό δεν θα βοηθήσει. Αυτό θα κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα».