Μετά από αρκετούς μήνες που ο αγαπημένος ηθοποιός Bruce Willis διαγνώστηκε με άνοια, η σύζυγός του, Emma Heming, έδωσε μια σπαρακτική συνέντευξη για την επιδείνωση της υγείας του ηθοποιού. Η ίδια παραδέχτηκε πως είναι «δύσκολο να γνωρίζουμε» αν ο αστέρας του Χόλιγουντ γνωρίζει ή όχι την ασθένειά του.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Emma Heming ανακοίνωσε ότι ο 68χρονος ηθοποιός είχε διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια (FTD) – μια ασυνήθιστη μορφή άνοιας που προκαλεί επιδείνωση της συμπεριφοράς, της προσωπικότητας και της γλώσσας. Τη Δευτέρα (25/09), η ίδια έδωσε μια ενημέρωση για την υγεία του, προσπαθώντας να κρατήσει τα δάκρυά της, ενώ συζητούσε το πώς αντιμετωπίζει τη «θλίψη» του να βλέπει τον σύζυγό της να υποκύπτει στην ασθένεια.

Αποκάλυψε επίσης ότι ήταν «όμορφο πράγμα μέσα στη θλίψη» να βλέπουν τις δύο μικρές κόρες τους, τη 11χρονη Mabel και την 8χρονη Evelyn να φροντίζουν τον πατέρα τους. «Αυτό που μαθαίνω είναι ότι η άνοια είναι δύσκολη», δήλωσε στην εκπομπή Today κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στο στούντιο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το dailymail.co.uk. «Είναι σκληρό για το άτομο που του γίνεται η διάγνωση. Είναι επίσης σκληρό για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Bruce, για μένα ή για τα κορίτσια μας. Και όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, όντως έτσι είναι».

Όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να εξηγήσει την ασθένειά του στα παιδιά τους, είπε: «Είμαστε ένα πολύ ειλικρινές και ανοιχτό νοικοκυριό. Και, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, κατά κάποιο τρόπο όλα βγάζουν νόημα. Ήταν λοιπόν σημαντικό να ενημερώσουμε τα παιδιά για το τι είναι, επειδή, δεν θέλω να υπάρχει κανένα στίγμα ή ντροπή για τη διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας».

Όταν ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια Hoda Kotb αν έχει επίγνωση του τι του συμβαίνει, η Emma έκανε μια παύση και αποκάλυψε: «Δύσκολο να ξέρω». Αλλά παρά τη δυσκολία της φροντίδας του συζύγου της, είπε ότι η διάγνωση έκανε τη ζωή «ευκολότερη». «Νομίζω ότι ήταν η ευλογία και η κατάρα. Το να καταλάβω τελικά τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να αποδεχτώ αυτό που είναι. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να το αποδεχτώ και να γνωρίζω τι συμβαίνει στον Bruce το κάνει λίγο πιο εύκολο».

«Συμβαίνουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κοιτάζω πέρα από τη θλίψη και τη στενοχώρια, ώστε να μπορώ να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μας», πρόσθεσε η Emma.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, η Hoda ρώτησε την Emma τι πιστεύει ότι διδάσκει ο Bruce στα κορίτσια τους, καθώς όλοι μαζί ως οικογένεια αντιμετωπίζουν την ασθένειά του. «Ειλικρινά, είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Αγάπη, υπομονή, ανθεκτικότητα, τόσα πολλά…», είπε η Emma. «Και διδάσκει εμένα και όλους μας… Για μένα, να είμαι εδώ έξω και να το κάνω αυτό, δεν μου είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η δύναμη του Bruce».

Η Emma έχει επίσης την υποστήριξη της πρώην συζύγου του Bruce, Demi Moore, και των τριών ενήλικων παιδιών τους: την 35χρονη Rumer, την 32χρονη Scout, 32 ετών, και την 29χρονη Tallulah.