Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία

Αποκτήστε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο


ΥΓΕΙΑ
21:24
20/12/2010
Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία
loading

Στις γιορτές πολλοί επιλέγουν να δωρίσουν στους αγαπημένους τους ένα ζωάκι. Τα συναισθηματικά οφέλη από την απόκτηση ενός κατοικίδιου είναι πολλά: συντροφιά, στοργή, αγάπη άνευ όρων και διασκέδαση είναι μερικά μόνο από αυτά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια τείνουν να γίνονται πιο κοινωνικά και να δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση και αυτοεκτίμηση από άλλα παιδιά.

Σύμφωνα όμως με έρευνες η συνύπαρξη με κατοικίδια έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει επιπλέον ψυχολογικά και σωματικά οφέλη στην υγεία των ιδιοκτητών τους.

-Προλαμβάνουν την εμφάνιση εκζεμάτων και διαφόρων αλλεργιών στα παιδιά. Τα βρέφη που ζουν με σκυλιά (αλλά όχι με γάτες) εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά εμφάνισης εκζέματος από αυτά που μεγαλώνουν χωρίς σκυλιά. Ενώ έχουν μια γάτα ή ένα σκύλο εμφανίζουν κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους τείνουν να εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες.

-Όσοι έχουν κατοικίδια εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων από αυτούς που δεν έχουν ζωάκια και τείνουν να εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών επεισοδίων.

-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν ακόμη χαμηλή πίεση και μειωμένα επίπεδα άγχους.

-Όσοι έχουν σκυλιά ασκούνται κατά μέσο όρο περισσότερο από όσους δεν έχουν καθόλου κατοικίδια και έτσι αποφεύγουν την παχυσαρκία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει