Ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε κάτι νέο στη θεραπεία των κιρσών.

Το νέο laser 1949 που έχει μόνο πλεονεκτήματα.

Το πρώτο και κύριο πλεονέκτημα του νέου Laser 1940nm ,είναι το νέο, μεγάλο μήκος κύματος, ο  δε συνδυασμός του με μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά, κάνουν τη θεραπεία  των κιρσών μοναδική.

Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα του όλο και μεγαλύτερου μήκους κύματος στα  Laser για την αντιμετώπιση των κιρσών, είναι η μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας από το φλεβικό τοίχωμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως με μικρότερη ενέργεια μπορούμε να έχουμε ισοδύναμο ή και καλύτερο αποτέλεσμα. 

Σκεφτείτε ότι το μήκος κύματος των 1470nm –του προηγούμενου laser-θεωρήθηκε σταθμός καθώς είχε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα την εποχή που σχεδιάστηκε κάνοντας αισθητή την διαφορά στο αποτέλεσμα και στη μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών σε σχέση με τα προηγούμενα Laser (810nm – 980nm – 1064nm -1310nm). Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 10 χρόνια εξέλιξης της ήδη υψηλής τεχνολογίας ώστε να είναι διαθέσιμο Laser στα 1940nm και να φτάσουμε ως εδώ…

Η στοχευμένη τώρα απορρόφηση της ενέργειας επιτρέπει τον περιορισμό της επίδρασης της μόνο στη έκταση που εμείς επιθυμούμε

Έτσι αποφεύγουμε  τη διάχυση της ενέργειας στους γύρω ιστούς, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για τραυματισμό νεύρων, δυσχρωμία του δέρματος ή υπαισθησία (αίσθημα μουδιάσματος).

Εξατομικευμένος σχεδιασμός θεραπείας με τη μέγιστη ακρίβεια. 

Η εξέλιξη είναι παντού…

Μια σειρά από ηχητικά και χρωματικά σήματα σε συνδυασμό με γραφήματα επιτρέπουν τώρα στο θεράποντα γιατρό τον εξατομικευμένο σχεδιασμό θεραπείας για κάθε ασθενή και την εκτέλεση της με μέγιστη ακρίβεια και με δυνατότητα λεπτότατων χειρισμών.

Επιπλέον, η πολύ εύκαμπτη οπτική ίνα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα της εύκολης ρύθμισης της ενέργειας δίνουν τη δυνατότητα για εφαρμογή της θεραπείας σε πολύ πιο επιφανειακούς φλεβικούς κλάδους, που με τα παλιά Laser μπορεί να ήταν επικίνδυνο. 

Τα πλεονεκτήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Ο χρόνος απορρόφησης των φλεβών είναι μικρότερος σε σχέση με παλαιότερα, μειώνοντας την πιθανότητα υποτροπών, κάνοντας την θεραπεία ακόμη πιο αποτελεσματική και απλούστερη.

Οπτική ίνα αυστηρά μιας χρήσης

Άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για την ασφάλεια των ασθενών είναι το γεγονός πως η οπτική ίνα για το  LASER 1940nm είναι «μίας χρήσης και κλειδωμένη»  άρα δεν αντιγράφεται, δεν ξανααποστειρώνεται, δεν επαναχρησιμοποιείται, δεν παρακάμπτεται. Γιατί η ασφάλεια  των ασθενών με τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα ,είναι πάνω από όλα. 

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr