«Υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα» τόνισε την Τρίτη (12/7) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης τονίζοντας πως «τα πραγματικά κρούσματα είναι τριπλάσια».

Μιλώντας στο Mega επεσήμανε: Το βασικό κομμάτι είναι ότι έχουμε πολλά περιστατικά. Δεν είναι ακριβώς αυτά που καταγράφονται, υπάρχει μεγάλη διασπορά, από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει στην κοινότητα. Τα κρούσματα μπορεί να είναι διπλάσια και τριπλάσια, πάνω από 30.000».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η διαφορά που υπάρχει πλέον στις νοσηλείες είναι ότι «έχει εξαφανιστεί η μέση ηλικία 40 – 60 έτη». «Έχουμε ηλικιωμένους που έχουν πολλά υποκείμενα» συμπλήρωσε.

«Δεν ξέρω αν η διασπορά του χειμώνα θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που βλέπουμε σήμερα. Τον χειμώνα θα υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας» είπε ο Στυλιανός Λουκίδης και συμπλήρωσε «η χώρα θα πρέπει να θωρακιστεί με αντιικά φάρμακα», τα οποία προλαμβάνουν τις νοσηλείες ελαφρύνοντας το ΕΣΥ.

«Θα πρέπει να δούμε πως θα μπούμε στον τομέα της πρόληψης» δήλωσε.

«Δεν θα φέρει κάτι η επαναφορά μέτρων στην παρούσα φάση»

Εστιάζοντας στην επαναφορά των μέτρων κατά του κορονοϊού, ο καθηγητής πνευμονολογίας υπογράμμισε πως «δεν θα φέρουν κάτι στην παρούσα φάση. Ίσως μόνο στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια».

Κλείνοντας μίλησε για τα σχολεία και την ενδεχόμενη λήψη μέτρων λέγοντας «θα πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», ενώ από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να περιμένουμε και το ανασχεδιασμένο εμβόλιο.