Επτά στους δέκα πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού – δύο δόσεις εμβολίου ή μία για την περίπτωση χορήγησης του σκευάσματος της Johnson & Johnson – με το μέγεθος αυτό να συγκρίνεται με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στα επίπεδα αυτά εδώ και αρκετές μέρες, όμως απόψε τα ξεπέρασε, έστω και κατ’ελάχιστο, σύμφωνα με τις αποψινές ανακοινώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους – πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό, αν μη τι άλλο, σημάδι στην κούραση της επιχείρησης «Ελευθερία».

Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας: «Περισσότεροι από 7.440.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70,8% επί του γενικού πληθυσμού και 80% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 70,7% του γενικού πληθυσμού και 81,9% του ενήλικου πληθυσμού».

Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού

Σε σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία για την πρώτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως «περισσότεροι από 7.815.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,4% του γενικού πληθυσμού και 84,1% του ενήλικου πληθυσμού».

«Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μία δόση, είναι 74,2% του γενικού πληθυσμού και 85,2% του ενήλικου πληθυσμού», προσέθεσε, με τα μεγέθη αυτά επίσης να πλησιάζουν εκείνα που δίνει το ECDC για την ΕΕ ή/και για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Ερχόμενος στα της αναμνηστικής δόσης, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως επί του παρόντος οι δικαιούχοι είναι 5.825.000 – ποσοστό 77,8% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών – καθώς και ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.160.000 εμβολιασμοί. Πρόκειται για υψηλό ποσοστό επί των δικαιούχων (88,5%) των δικαιούχων.

Προσέθεσε, δε, πως «ακόμη 120.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους».

Σε συνολικούς αριθμούς, η Ελλάδα απόψε ξεπέρασε, ανέφερε ο ίδιος, τους 19.840.000 εμβολιασμούς.

Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού

(Σημείωση: Τα στοιχεία από τους πίνακες emvolio.gov.gr αφορούν στο προηγούμενο 24ωρο)