Η καθιστική ζωή είναι η αιτία για μια σωρεία προβλημάτων. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν κινείται ενώ παράλληλα δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στη γυμναστική και στη σωστή διατροφή. Πότε όμως πρέπει να μην αγνοήσουμε τους πόνους στην πλάτη;

Όταν ο πόνος είναι πολύ έντονος και δεν υποχωρεί αλλά και όταν ο πόνος επανέρχεται και είναι επαναλαμβανόμενος.
Αυτό που θα πρέπει αρχικά να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουμε την πλάτη μας στο γραφείο.

Σχετικά με την φαρμακευτική αγωγή μπορούμε να βοηθηθούμε από ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενέσεις στεροειδών, άλλα αναλγητικά, μυοχαλαρωτικά ή ακόμη και αντικαταθλιπτικά.

Σημειώνεται ότι ο οξύς πόνος μπορεί να υποχωρήσει και μόνος του σε μερικές μέρες ή μερικές εβδομάδες. Ο πάγος ή η ζέστη μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Μην το παρακάνετε με την ξεκούραση στο κρεβάτι διότι αδυνατίζει τους μυς.

Όταν τα συμπτώματα επιμένουν, η επίσκεψη στο γιατρό είναι απαραίτητη ώστε με την κλινική αξιολόγηση και τις συμπληρωματικές απεικονιστικές εξετάσεις θα μπορέσει να αναγνωρίσει τα σοβαρά εκείνα περιστατικά τα οποία χρειάζονται μια άμεση εξειδικευμένη αντιμετώπιση (νευρολογική, ογκολογική, ενδοφλέβια αντιβίωση, ορμονική θεραπεία ή κάποια άλλη).