Ειδήσεις αναμένεται να βγάλει η σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast συζητήθηκε στην επιτροπή Εμβολιασμών και αποφασίστηκε να επιτραπεί το mix & match εμβολίων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ αναμένεται να μπει φρένο στους εμβολιασμούς των κάτω των 60 ετών με AstraZeneca.

Η πρόεδρος της επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου είχε αναφερθεί στο παρελθόν σε αυτό το συνδυαστικό μοντέλο εμβολιασμών, ωστόσο απαιτείτο επαρκής επιστημονική εργασία για να προχωρήσει η επιτροπή σε σχετική εισήγηση, κάτι που συνέβη σήμερα και μάλιστα ομόφωνα και γι’ αυτό θα δοθεί το πράσινο φως σε περιπτώσεις που για παράδειγμα έγινε η πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca και εμφανίστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες ή σε περιπτώσεις που υπάρχει αρνητική σύσταση του θεράποντος γιατρού για δεύτερη δόση με το ίδιο σκεύασμα.

Στη λογική αυτή η Επιτροπή αναμένεται να εισηγείται να μην γίνεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Επίσης, προτείνει ακόμη και σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση του AstraZeneca να αλλάξουν εφόσον το επιθυμούν το ραντεβού τους με άλλο εμβόλιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.