Ακράτεια, επιτακτική ούρηση και συχνοουρία είναι κάποια από τα κύρια συμπτώματα που συνοδεύουν το σύνδρομο της υπερλειτουργικής κύστης. Η συγκεκριμένη πάθηση έχει παρουσιάσει τελευταία ιδιαίτερη αύξηση, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Πρόκειται για μία άκρως ενοχλητική κατάσταση η οποία μπορεί να δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα του πάσχοντος, ωστόσο λόγω του ταμπού που υπάρχει γύρω από τέτοια θέματα πολλοί δεν αναζητούν βοήθεια και συνεχίζουν να ζουν με το πρόβλημα.

Γι’ αυτούς τους λόγους η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) σε συνεργασία με την Astellas, μέσα από την καμπάνια «Δεν κρατιέμαι» έχει προβεί στην προβολή και προώθηση του θέματος της Υπερλειτουργικής Κύστης και της Ακράτειας ώστε να αναδείξει πόση σημασία έχει ο έλεγχος και η εξέταση του συμπτώματος από τον κατάλληλο γιατρό.

Μέσα από τη σελίδα denkratiemai.gr οι πάσχοντες μπορούν να ενημερωθούν για το σύνδρομο της υπερλειτουργικής κύστης, να μάθουν τα πάντα γύρω από τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν, αλλά και να βρουν τους κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης. Ένα σημαντικό μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει η καμπάνια είναι ότι η διάγνωση και η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από τον ουρολόγο με βάση το ιστορικό, τη χρήση ημερολογίων ούρησης και ερωτηματολογίου και αφού έχουν διευρυνθεί και αποκλειστεί άλλες παρεμφερείς παθήσεις.

Πέρα από τα άμεσα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη πάθηση έχει και σοβαρές κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Πολλοί πάσχοντες αποφεύγουν τις εξόδους, τον κινηματογράφο, τις αθλητικές εκδηλώσεις και γενικά τους χώρους διασκέδασης. Το σύνδρομο έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ασθενών, καθώς οι πάσχοντες σηκώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο. Επιπροσθέτως, μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στην αποφυγή σεξουαλικής δραστηριότητας και αθλητικών ασκήσεων με φόβο την πιθανή ακράτεια ούρων.

Μέσα από τα εικαστικά, το διαφημιστικό σποτ και γενικά όλη την καμπάνια, οι υπεύθυνοι θέλουν να εμπνεύσουν τους πάσχοντες  να μην επιτρέπουν το σύνδρομο να τους κρατάει πίσω και να τους αποτρέπει να χαρούν όλα όσα θέλουν να ζήσουν και να βιώσουν.

Μπείτε τώρα στο denkratiemai.gr και ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το σύνδρομο της υπερλειτουργικής κύστης.

Μια πρωτοβουλία της Astellas με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΟΕ | Copyright 2021

Σημαντική Σημείωση: Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.