Δεν θα είναι διαθέσιμες στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021 το νωρίτερο οι δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της COVID-19 που θα παράγονται στην Ιταλία από τη φαρμακευτική εταιρία με έδρα την Ελβετία Adienne Pharma & Biotech, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ταμείο άμεσων επενδύσεων της Μόσχας RDIF ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως υπέγραψε συμφωνία με την Adienne που θα πρέπει να εγκριθεί από την ιταλική ρυθμιστική αρχή προτού καταστεί δυνατό να ξεκινήσει η παραγωγή. Ανέφερε επίσης ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι συμφωνίες παραγωγής, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη πως ορισμένες εταιρείες μπορούν να συνεχίζουν με τα σχέδιά τους χωρίς να περιμένουν την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), να δώσει την έγκρισή του για το Sputnik V.

«Η εταιρία δεν θα παράγει παρτίδες προς πώληση έως τα τέλη του 2021» όπως μετέδωσε το TASS επικαλούμενο τον Αντόνιο Φρανσέσκο Ντι Νάρο, πρόεδρο της Adienne που έχει έδρα το Λουγκάνο.

Ο Ντι Νάρο είπε πως η εταιρία θα πρέπει ακόμη να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνολογίας για να παραγάγει το Sputnik V, να ελέγξει την παραγωγή της και να μεταβιβάσει δεδομένα στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές προτού το εμβόλιο μπορέσει να διατεθεί προς πώληση