Αναμφισβήτητα ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του και στο χαμόγελό μας που είναι ο καθρέπτης της υγείας αλλά και της ηλικίας μας. Τις περισσότερες φορές αυτές οι αλλαγές είναι σταδιακές και γίνονται πολύ αργά με αποτέλεσμα να μην τις αντιλαμβανόμαστε παρά μόνο όταν βλέπουμε παλιότερες φωτογραφίες.

Πολλές φορές μεγαλώνοντας «χάνουμε» δόντια που αμελούμε να τα αντικαταστήσουμε αφήνοντας κενά στο στόμα μας. Έτσι μειώνεται το κάθετο ύψος του προσώπου μας, οι γωνίες του στόματος πέφτουν, το πρόσωπο παίρνει μια έκφραση λυπημένη και γεροντική. Τα μάγουλα και τα ζυγωματικά επιπεδώνονται, οι μύες ατροφούν.

Ακόμα και αν δεν έχουμε χάσει τα δόντια μας, τα πάνω δόντια τρίβονται με τα κάτω, φαίνονται κίτρινα, διάφανα και ταλαιπωρημένα, χάνουν τον αρχικό τους όγκο και μέγεθος. Δεν υποστηρίζουν επαρκώς τους ιστούς με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν λεπτά και να δημιουργούνται επιπλέον ρυτίδες.

Επιπλέον, με τα χρόνια τα ούλα υποχωρούν, αποκαλύπτοντας τις ρίζες, κάνοντάς τα δόντια να φαίνονται μακρόστενα και λεπτά. Εμφανίζονται αντιαισθητικά μαύρα διαστήματα μεταξύ των δοντιών που διαταράσσουν την αρμονία του χαμόγελου.

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να αποφύγετε το face lift γιατί το μόνο που χρειάζεται στο πρόσωπό σας είναι ανακατασκευή και βελτίωση των δοντιών που έχουν υποστεί ζημιές με την πάροδο της ηλικίας;

Η Αισθητική Οδοντιατρική έχει πολλούς τρόπους να σας χαρίσει πίσω το νεανικό σας χαμόγελο και μαζί με αυτό μια φρεσκάδα που θα ανανεώσει όλη την εμφάνισή σας. Θεραπεία των περιοδοντικών ιστών έτσι ώστε τα ούλα να ξαναγίνουν ροζ και υγιή είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.

Λεύκανση, διόρθωση των αυχενικών αποτριβών, αντικατάσταση παλιών μαύρων σφραγισμάτων που φαίνονται άσχημα, αλλαγή παλιών στεφανών με μεταλλικά σιρίτια είναι γρήγοροι, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να βελτιωθεί σημαντικά ένα χαμόγελο.

Με τη βοήθεια των όψεων ρητίνης ή πορσελάνης, η βελτίωση μπορεί να φτάσει στο μέγιστο ικανοποιητικό βαθμό. Με την τεχνική αυτή μπορούμε να αλλάξουμε με ελάχιστη παρέμβαση το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα ενός ή περισσοτέρων δοντιών. Τα δόντια θα αποκτήσουν έτσι πάλι τη νεανική τους όψη χωρίς να φαίνονται τριμμένα και ταλαιπωρημένα, τα χείλη θα αναδειχτούν και οι μυς και τα μάγουλα θα αποκτήσουν τον όγκο που θα έπρεπε να είχαν. Όλο το πρόσωπο και η φυσιογνωμία θα φαίνονται πιο νεανικά και σφριγηλά, χαρίζοντάς σας πίσω χρόνια και διάθεση.

Μη διστάζετε λοιπόν να επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε στη δύσκολη μάχη με το χρόνο…

Γράφει στο newsbeast.gr η χειρουργός οδοντίατρος του Πανεπιστημίου Αθηνών Όλφη Ευστρατοπούλου

Info
Λεωφόρος Δημοκρατίας 10 Νέο Ψυχικό (Δείτε το χάρτη)
Τηλέφωνο: 210 6727310
www.thesmile.gr
Εmail: [email protected]