Το ΙΚΑ εξέδωσε βιβλιάριο υγείας σε ανασφάλιστη ανήλικη

Επιτυχής παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη


ΥΓΕΙΑ
17:45
15/01/2014
Το ΙΚΑ εξέδωσε βιβλιάριο υγείας σε ανασφάλιστη ανήλικη
2
loading

Το ΙΚΑ εξέδωσε βιβλιάριο υγείας σε ανήλικη, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Σύμφωνα με την Αρχή, διαζευγμένη μητέρα, δεν είχε ασφαλιστική ικανότητα, επειδή ήταν άνεργη, με αποτέλεσμα το παιδί να παραμένει ανασφάλιστο, ενώ, ο πατέρας από την πλευρά του, είχε αρνηθεί να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να ασφαλίσει την κόρη του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η μητέρα, έχοντας την επιμέλεια του παιδιού, απευθύνθηκε στο ΙΚΑ, προκειμένου να δώσει λύση στο θέμα. Ωστόσο το ΙΚΑ για να προχωρήσει στην ασφάλιση ζήτησε υπεύθυνη δήλωση του πατέρα, όταν όμως πληροφορήθηκε την αρνητική στάση αυτού, ζήτησε δικαστική εντολή.

Ο Συνήγορος του πολίτη, σε έγγραφο που απηύθυνε προς το ΙΚΑ, τόνισε ότι η μητέρα αδυνατεί να εξασφαλίσει στο παιδί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι αυτό θα πρέπει να υπαχθεί στον φορέα ασφάλισης του πατέρα του. Σε αντίθετη περίπτωση, το παιδί θα παρέμενε χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη από οποιονδήποτε φορέα ασφάλισης.

Επισήμανε δε, την υποχρέωση του κράτους και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης να μεριμνούν για την κοινωνική ασφάλιση, όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και των μελών της οικογένειάς τους και ζήτησε από το ΙΚΑ να ασφαλίσει το παιδί, ελέγχοντας τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις του πατέρα, χωρίς τη δική του συνδρομή.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το ΙΚΑ επικοινώνησε με την υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο πατέρας και αφού επιβεβαίωσε την πατρότητα και την ασφαλιστική ικανότητα, εξέδωσε βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar amanpia

    Τι πατέρας είναι αυτός;;;;; Τι αίσχος να μην ασφαλίζεις το παιδί σου, κάτι το οποίο δεν σου στοιχίζει και τίποτε στο κάτω κάτω....... Φαντάσου να χρειαστεί και κάτι πιό σοβαρό....

  2. avatar N1k0ssT

    Ποιόν να πρωτοφτύσεις, τον ανάξιο πατέρα, το Καφκικό Ελληνικό δημόσιο ή τους δημόσιους που θέλουν συνήγορο για να κάνουν τη δουλεία τους; Έμαθε νωρίς μάθημα ζωής το παιδάκι την κακία και την ανικανότητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει