O σύγχρονος τρόπος ζωής, με την εσφαλμένη και άστατη διατροφή, το άγχος και την παντελή έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, έχει κάνει τη δυσκοιλιότητα ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα.

Φυτικές ίνες
Είναι απαραίτητες για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Καταναλώνετε καθημερινά τροφές πλούσιες σε διαλυτές (μήλα, φράουλες, εσπεριδοειδή, όσπρια, βρώμη) και κυρίως αδιάλυτες φυτικές ίνες (δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, σιτάρι, δαμάσκηνα).

Υγρά
Μεταφέρουν τις άχρηστες ουσίες και παράλληλα ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου.

Λάδι
Το ελαιόλαδο συμμετέχει στην καλή υγεία του εντέρου. Προσθέστε τουλάχιστον μια κουταλιά της σούπας στη σαλάτα σας και θα εξασφαλίσετε μια καλύτερη εντερική λειτουργία.

Προβιοτικά
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως για παράδειγμα το γιαούρτι, περιέχουν προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρησης της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας. Επιπλέον, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να προσλάβουμε τους ωφέλιμους αυτούς μικροοργανισμούς είναι μέσω ειδικών συμπληρωμάτων προβιοτικών. Προτιμήστε συμπληρώματα που περιέχουν παραπάνω από ένα στέλεχος προβιοτικών, για να εξασφαλίσετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: markos.tv