Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία τροφίμων, αναγνωρίζοντας την ύψιστη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τη σημασία της κατανάλωσής του στην ανθρώπινη υγεία, προέβη στην παραγωγή λειτουργικών προϊόντων που περιέχουν ελαιόλαδο ως μέσο αντικατάστασης των κορεσμένων λιπαρών. Σε αυτές τις επιλογές ανήκουν τα παρακάτω προϊόντα:

Αλλαντικά: πρόσφατα κυκλοφόρησαν στην αγορά αλλαντικά στα οποία έχει αντικατασταθεί στον μέγιστο βαθμό το ζωικό λίπος με παρθένο ελαιόλαδο. Σαν αποτέλεσμα, τα συγκεκριμένα προϊόντα αποτελούν μια σαφώς πιο υγιεινή διατροφική επιλογή για μικρούς και μεγάλους, αφού πλέον έχουν σημαντικά μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος, περιέχουν τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου και παράλληλα διατηρούν τη γεύση των κλασσικών αλλαντικών.

Μαλακές μαργαρίνες: από τη φύση τους πλούσιες σε «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά, πλέον κυκλοφορούν και μαλακές μαργαρίνες εμπλουτισμένες με ελαιόλαδο. Έτσι, η θρεπτική σύσταση των συγκεκριμένων μαργαρινών είναι ενισχυμένη με τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, αποτελώντας μια ιδιαίτερα υγιεινή πρόταση για χρήση ως προϊόν επάλειψης ή ως προστιθέμενο λίπος στις συνταγές μας.

Γιαούρτι: πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε στην αγορά γιαούρτι χαμηλών λιπαρών εμπλουτισμένο με ελαιόλαδο, πλήρως απαλλαγμένο από ζωικά λιπαρά, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τον διατροφικό συνδυασμό του ασβεστίου του γιαουρτιού με τα «καλά» λιπαρά του ελαιολάδου.

Πηγή: markos.tv