Σημάδια ότι ένας άνδρας έχει χαμηλή τεστοστερόνη

Τι είναι ο υπογοναδισμός και πως επηρεάζει τo σεξ και την υγεία


ΥΓΕΙΑ
18:27
25/08/2019
Σημάδια ότι ένας άνδρας έχει χαμηλή τεστοστερόνη
8
loading

Πολλές φορές ο οργανισμός του άντρα δεν παράγει την ποσότητα της τεστοστερόνης που χρειάζεται. Οι επιστήμονες ονομάζουν αυτή την κατάσταση με τον όρο υπογοναδισμό. Η τεστοστερόνη είναι μια πολύ σημαντική ορμόνη για το ανδρικό φύλο και επηρεάζει πολλές λειτουργίες ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το σεξ.

Τα σημάδια του υπογοναδισμού μπορεί να εκδηλωθούν σε πολύ μικρή ηλικία ή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή.

Στον έφηβο άνδρα μπορεί να παρατηρηθούν συμπτώματα όπως μειωμένη ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, πολύ λεπτή φωνή, γυναικομαστία. Βέβαια, η εφηβεία είναι μια ηλικία που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει χωρίς τη βοήθεια ιατρού μιας και ο οργανισμός βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης.

Στην ενήλικη ζωή κάποια από τα συμπτώματα που περιγράφουν οι επιστήμονες είναι η υπογονιμότητα, η στυτική δυσλειτουργία, η μείωση της τριχοφυΐας, η γυναικομαστία, η μειωμένη όρεξη για σεξ. Οι γιατροί και μόνο μετά από κατάλληλες εξετάσεις μπορεί να διαγνώσουν ένα περιστατικό υπογοναδισμού και να συστήσουν στον άνδρα την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar billketas

  εκτός από το βιολογικό υπογοναδισμό, νομίζω ότι υπάρχει και ο κοινωνικός-\"προδευτικός\" υπογοναδισμός, που κυριαρχεί βασικά στις δυτικές-μεταπολεμικές κοινωνίες. εξηγούμαι: η κακώς εφαρμοζόμενη ισοπέδωση των πάντων, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά ουσιαστικά τον ανδρικό \"ευνουχισμό\", χάριν της ισότητας των δύο φύλων. τα αποτελέσματα αυτού, κυρίες μου, να έχετε με απτό τρόπο στο κρεβάτι σας!

 2. avatar Ε ρε…

  Απωθημένα που \'χει ο κόσμος για να γράφει τέτοια κατεβατά...

 3. avatar Άραγε

  Πηγές έχει το άρθρο;

 4. avatar moot

  10 σημάδια ότι ένας άνδρας έχει χαμηλή τεστοστερόνη:

  1) Ψηφίζει αριστερά
  2) Δηλώνει φεμινιστής
  3) \"Είμαστε όλοι μετανάστες\"
  4) Του αρέσουν οι ταινίες της Marvel/Disney
  5) Παίζει Nintendo Switch
  6) Είναι χρήστης του Tumblr
  7) Αραίωμα μαλλιών από τα 21
  8) Γένια-χνούδια σε μια θλιβερή απόπειρα να κρύψει ότι δεν έχει πηγούνι
  9) Τραβάει selfies με το στόμα του υπερδιογκωμένα ανοιχτό
  10) Vegan

  1. avatar περαστικος ξανα

   Σωστός ο moot. Και για να συμπληρώσω τον κατάλογο, επίσης συμπεριλαμβάνονται ο αλληλέγγυος στους ΛΟΑΤΚΙ καθώς επίσης και αυτός που υπερασπίζεται τις γυναίκες σε κάθε τους βλακεία, θεωρώντας τις αδύναμο φύλλο, που κοιτάει να τρέχει να τους κάνει τα χατήρια τρέχοντας του ταυτόχρονα τα σάλια, μπας και του κάτσουν, ο γνωστός καληνυχτάκιας. Και κλείνουμε με τους σκυλοζωόφιλους, που επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στα ίσα με τους συνανθρώπους τους, πάνε σαν εύκολη λύση να πάρουν αξία από τα ζώα. Ο πάτος σε αυτό το ζήτημα, είναι πάσης φύσεως ακτιβιστικές δήθεν ομάδες, που την πέφτουν σε χασάπικα, η βάζουν σκοπό τους την εξίσωση των πάντων, κι άλλες ακατανόητες αηδίες, μπας και νιώσουν λίγο καλά από το χάλι που βρίσκονται. Εκεί, η τεστοστερόνη έχει πιάσει μηδέν και χρειάζονται τουλάχιστον μεταμόσχευση.

 5. avatar ugin

  ούτε ένα σχόλιο για το Τσίπρα??? περίεργο...

  1. avatar ugano en drasei

   Αποκλείεται! Έρχονται σε λίγο...!

 6. avatar F Kopel

  Thumbnail used without attribution. Incident reported.
  Source: https://www.youtube.com/watch?v=HjHiC0mt4Ts

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει