Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι ηλιόλουστες μέρες μας φτιάχνουν τη διάθεση… και όχι μόνο! Σύμφωνα με νέα έρευνα τα ζευγάρια κάνουν πιο συχνά σεξ όταν έχει ήλιο!

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2.000 εθελοντές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πιο «ερωτιάρης» μήνας του χρόνου είναι ο Αύγουστος.

Ο Αύγουστος πήρε τα σκήπτρα ακόμη κι από τον μήνα των ερωτευμένων, το Φεβρουάριο (βλ. γιορτή Αγίου Βαλεντίνου) με ποσοστό 18% έναντι 2% που συγκέντρωσε ο δεύτερος μήνας του χρόνου.

Εκτός από τον μήνα των διακοπών, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ακόμη ότι το κρεβάτι τους παίρνει φωτιά και τον Ιούλιο και Ιούνιο με ποσοστό 14 και 10% αντίστοιχα.

Ακολουθεί ο Μάιος με 6%, ενώ αμέσως μετά έρχεται ο… παγερός Δεκέμβρης με 5%, κάτι που δείχνει μάλλον ότι το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων κάνει καλό και στην κρεβατοκάμαρα!

Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στα αυξημένα επίπεδα μελατονίνης κατά τους χειμερινούς μήνες, που μπορεί να επηρεάσει την όρεξη για σεξ και να μας κάνει να νιώθουμε πεσμένοι και καταθλιπτικοί.

Η μελατονίνη είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού. Παράγεται από την επίφυση στον εγκέφαλο και ρυθμίζει τον ύπνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επίφυση παράγει σεροτονίνη και τη νύχτα παράγεται μελατονίνη.

Ακόμη, σύμφωνα με τους ειδικούς γράφει η Daily Mail, οι άντρες έχουν κατά 33% αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιανουάριο.