Έχετε κιρσούς; Ξεκινήστε από τα εύκολα. Αλλάξτε τρόπο ζωής!

Μήπως είναι καιρός να ξαναθυμηθείτε το… ποδήλατο;

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αρχίσετε τις βόλτες σας με το αγαπημένο σας ποδήλατο.

Ξεκινήστε από τη γειτονιά σας και αρχίστε να εξερευνείτε και πιο μακρινές περιοχές. Η ποδηλασία είναι  μία πολύ καλή μορφή άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, γυμνάζει τις γάμπες και βοηθά τα άτομα με κιρσούς, ειδικά αν βρείτε και μερικές ανηφόρες στη διαδρομή σας.

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο, για τις διαδρομές που κάνετε κοντά στο σπίτι και βάλτε το πιο πολύ στη ζωή σας.

Όλα είναι εύκολα, αρκεί να γνωρίζετε

Η πρωταρχική αιτία δημιουργίας κιρσών στα πόδια είναι συνήθως μια «δομική αδυναμία» του φλεβικού τοιχώματος, γι’ αυτό και η κληρονομικότητα παίζει εδώ μεγάλο ρόλο στη δημιουργία τους (πρωτογενείς κιρσοί).

Υπάρχει επίσης περίπτωση η αιτία δημιουργίας των κιρσών να είναι μια παλιά εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (δευτερογενείς κιρσοί).

Επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση κιρσών είναι η εγκυμοσύνη, η πάροδος της ηλικίας, η πολύωρη ορθοστασία, ακόμα και τα στενά ρούχα (ιδιαίτερα αυτά που σφίγγουν στους μηρούς και κάτω από τα γόνατα).

Υιοθετήστε ένα νέο τρόπο ζωής

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να υιοθετήσετε και να τα εντάξετε στον τρόπο ζωής σας αν θέλετε να βοηθήσετε στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των κιρσών, όπως: Να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, να σταματήσετε το κάπνισμα -αν καπνίζετε- να ελέγχετε τακτικά το βάρος σας και τη διατροφή σας, να προσέχετε τι φοράτε, να αποφεύγετε την ορθοστασία κ.λ.π.

Το σπουδαιότερο όμως είναι να αποφασίσετε να τους αντιμετωπίσετε οριστικά και αποτελεσματικά.

Πώς να απαλλαγείτε οριστικά

Απαλλαγείτε οριστικά από τους κιρσούς, πιο εύκολα από ότι ίσως φανταζόσασταν! Η θεραπεία τους πλέον γίνεται με εντελώς νέες προσεγγίσεις που βάζουν τέλος στην κλασική χειρουργική αντιμετώπιση.

Λόγω της αυξημένης εμφάνισης των κιρσών, οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Πολλές νέες τεχνικές έχουν έρθει στο προσκήνιο και παλαιότερες όπως η σκληροθεραπεία έχουν εξελιχθεί θεαματικά.

Πρώτη επιλογή στην αντιμετώπιση των κιρσών σήμερα είναι οι ενδοφλεβικές τεχνικές που έχουν άριστα αισθητικά και θεραπευτικά αποτελέσματα και το σπουδαιότερο σας επιτρέπουν την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά σας.

Ή ακόμα, αν παραστεί ανάγκη, με τη σωστή διάγνωση, το σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό και τη μελέτη, μπορεί να γίνει ακόμα και ένας συνδυασμός τεχνικών και μεθόδων, αρκεί κάποιος να τις γνωρίζει όλες και να μπορεί να σας προτείνει τις πιο ενδεδειγμένες για την περίπτωσή σας.

Την αντιμετώπιση που ταιριάζει σε εσάς και αποκλειστικά σε εσάς. Εδώ όμως απαιτείται απόλυτη εξειδίκευση και βαθιά γνώση από τον αγγειοχειρουργό σας.

Για να είστε σίγουροι με την αντιμετώπιση των κιρσών, πρέπει να είστε σίγουροι και με τον Ιατρό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα veincenter.gr ή επικοινωνήστε με τον επιστημονικό υπεύθυνο κ. Αθανάσιο Σιαφάκα Αγγειοχειρουργό.

Είναι ένας εκ των κορυφαίων στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων στην Ελλάδα, με ειδική και πολύχρονη εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων που μπορεί να σας προτείνει μέσα από τη σωστή διάγνωση και τον σχεδιασμό, την επέμβαση που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσάς.