Τέσσερις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να ζεσταίνετε στα μικροκύματα

Δείτε ποιες είναι


ΥΓΕΙΑ
7:48
09/04/2019
Τέσσερις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να ζεσταίνετε στα μικροκύματα
2
loading

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων δεν μαγειρεύει το φαγητό ομοιόμορφα, που σημαίνει ότι τα βακτήρια που υπάρχουν στο ξαναζεσταμένο φαγητό θα επιβιώσουν.

Παράλληλα, όταν ζεσταίνετε τροφές που είναι μέσα σε πλαστικό στο φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να δημιουργήσετε καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα.

Διάφορες σχετικές έρευνες έδειξαν ότι πολλές τροφές στα μικροκύματα περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, όπως ΒΡΑ, πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο.

Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους από τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, μην τον χρησιμοποιείτε για να μαγειρέψετε ή να ζεστάνετε τις παρακάτω τροφές:

Ρύζι

Το ρύζι μπορεί να περιέχει σπόρους δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων, τα οποία η θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων δεν μπορεί να σκοτώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα ή τηγάνι και όχι φούρνο μικροκυμάτων. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών σε αυτά τα λαχανικά, γίνονται τοξικές όταν ξαναζεσταίνονται. Ο φούρνος μικροκυμάτων μετατρέπει τα νιτρικά σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι καρκινογόνες. Το ίδιο ισχύει και για τα παντζάρια και τα γογγύλια.

Πατάτες

Όταν ξαναζεσταίνετε τις ήδη μαγειρεμένες πατάτες, ευνοείται η ανάπτυξη βουτυλικού κλωστηριδίου, ενός επικίνδυνου βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση

Βρασμένα αβγά

Θα πρέπει να θυμάστε ότι όταν ένα βρασμένο αβγό θερμαίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, η υγρασία του παράγει ατμό, μετατρέποντάς το σε μικρή χύτρα που μπορεί να εκραγεί. Αποφύγετε λοιπόν να το ζεσταίνετε γενικότερα...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar KΛΕΩΝ

    Οτι να'ναι!
    Δηλαδη οι πατατες αν ξαναζεσταθουν στο φουρνο ειναι οκ...εκει δεν θα βγει το βακτηριδιο!
    Ρε τι διαβαζουμε!

  2. avatar Αντί να γράφετε μόνο

    4 τροφές, καλύτερα γράψτε ότι όλες οι τροφές δεν πρέπει να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Η ακτινοβολία καταστρέφει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος όλων των βιταμινών και αλλοιώνει την δομή των πρωτεϊνών. Οπότε τί μένει ανεπηρέαστο; Τα λίπη και οι υδατάνθρακες...Σκουπίδια δηλαδή

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει