Τα Κυπριόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ε.Ε.

Πιο είναι το ποσοστό τους σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες


ΥΓΕΙΑ
20:50
24/11/2018
Τα Κυπριόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ε.Ε.
2
loading

Πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Υγεία το 2018, τα οποία αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα τα στοιχεία για τη Κύπρο αναφέρουν:

 • Ψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών, με 21% παχύσαρκα αγόρια και 19% παχύσαρκα κορίτσια, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 13,4% και 9,9%, αντίστοιχα.
 • Η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στη κατανάλωση αντιβιοτικών στην Κοινότητα με 33 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα, με πρώτη την Ελλάδα (36 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις). Ακολουθούν η Ρουμανία και η Γαλλία με 30 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα.
 • Η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων ποσοστό τουλάχιστον 10% του πληθυσμού τους δεν καλύπτεται από υπηρεσίες Υγείας. Σημειώνεται ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση με 17% και ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κρατών της Ε.Ε., στις οποίες η κάλυψη εσωνοσοκομειακού κόστους είναι κάτω από το 70%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ανέρχεται στο 93%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Hector1955

  Έτυχε να βρεθώ στην Κύπρο για λίγες μέρες το 2016. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν στα εστιατόρια οι Κύπριοι, τόσο οι νέοι όσο και οι ηλικιωμένοι. Πιάτα επί πιάτων και οι παραγγελίες να μη σταματάνε να έρχονται μέχρι το τέλος. Οι δικές μου παραγγελίες (1 πιάτο φαγητό + 1σαλάτα + 1 μπύρα) φαίνονταν στους σερβιτόρους πολύ φτωχικές και με αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση. Και κάτι άλλο: Οι μερίδες φαγητού κυριολεκτικά διπλάσιες από τις αντίστοιχες των δικών μας εστιατορίων.

  1. avatar Καλοί άνθρωποι οι κυπριοι

   Αλλά οι μεγαλύτεροι βουτυρομπεμπεδες... τα ταΐζουν από μικρά ασταμάτητα γιατί άμα δε γίνουν 100 κιλά δε το θεωρούν φυσιολογικό. Αντιλήψεις μεσαίωνα... και βέβαια ακολουθούμε εμείς...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει