Κατασχέθηκαν 4,6 τόνοι ντομάτας από Ιταλία και Αλβανία με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Αποσύρθηκαν άμεσα και καταστράφηκαν


ΕΛΛΑΔΑ
10:26
26/09/2018
Κατασχέθηκαν 4,6 τόνοι ντομάτας από Ιταλία και Αλβανία με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
3
loading

Ντομάτες που εισήγαγαν δύο επιχειρήσεις εμπορίου αγροτικών προϊόντων από την Ιταλία και την Αλβανία, συνολικού βάρους 4.602 κιλών, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα, έπειτα από ελέγχους και δειγματοληψίες στις ντομάτες και μετά από εργαστηριακή εξέταση, ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, τα προϊόντα αποσύρθηκαν άμεσα από την κατανάλωση και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες τροφίμων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλη την τροφική αλυσίδα και σε όλα τα σημεία πώλησης, «προκειμένου να διατίθενται στην κατανάλωση ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Καζανοκέφαλος

    Να δείτε τα φυτοφάρμακα στις ντόπιες ντομάτες και στα ντόπια φρούτα και όχι σε αυτήν μόνο την ποσότητα πους προφανώς κάποιος τους \"κάρφωσε\"

  2. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    εγω λεω κριμα που δεν καθαριστηκανε σωστα και πεταχτηκαν τοσοι καρποι της φυσης. κριμα...

  3. avatar SER 30

    \'\' Ντομάτες που εισήγαγαν δύο επιχειρήσεις εμπορίου αγροτικών προϊόντων από την Ιταλία και την Αλβανία, συνολικού βάρους 4.602 κιλών, κατάσχεσαν \'\' ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ . ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ : ΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΝΕΥ ΣΥΛΛΗΨΗΣ . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΑΝΕ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΣΑΝΕ ΛΙΑΝΙΚΗ ( ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΝΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Η ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ) . ΕΠΕΙΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΜΠΟΡΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΡΗ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει