Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στη Νίκολα Δαυίδ-Πινέδο με έργα των Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Sergei Rachmaninoff, Frédéric Chopin που ερμήνευσε ο ανερχόμενος νεαρός πιανίστας Αλέξανδρος Κυριακόπουλος.

Το ρεσιτάλ πιάνου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης πρώτης παρουσίασης της ΜΚΟ Aurora, νέας οργάνωσης που εστιάζει στην καταπολέμηση των αιματολογικών νοσημάτων.

Η οργάνωση, που έκανε την Πέμπτη 7 Ιουνίου το πρώτο της ξεκίνημα, εστιάζει στην ογκοαιματολογία – αναγνωρίζοντας πως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα, καταγράφονται 1.000 και πλέον νέα περιστατικά λευχαιμίας, και είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης της νόσου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο  Clemente Pinedo, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ανέφερε: «Η Aurora στοχεύει να συμβάλλει στο να καταστήσει την λευχαιμία και τα υπόλοιπα συναφή αιματολογικά νοσήματα 100% ιάσιμα. Μέχρι το όραμα αυτό γίνει πραγματικότητα, η AURORA θα βρίσκεται κοντά στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, βοηθώντας τους να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τα αιματολογικά νοσήματα, και για τις οικογένειές τους, που τους αγαπούν και τους στηρίζουν, ο κόσμος μοιάζει να σκοτεινιάζει. Σκοπός της Αurora είναι να ελαφρύνει, κάπως, αυτό το βάρος. Να δώσει, μέσα από πρακτικά καθημερινά πράγματα, βοήθεια – αλλά και την υπόσχεση ότι ακόμη και στα δύσκολα, υπάρχει η ελπίδα. Με τον γνώμονα αυτόν, η AURORA εστιάζει, σε βάθος χρόνου, στο να παρέχει:

  • Φιλοξενία, σε ασθενείς με κύρια κατοικία εκτός Αθήνας, οι οποίοι χρειάζεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα για  να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή άλλη εξειδικευμένη θεραπεία.
  • Ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε ασθενείς και στις οικογένειές τους κατά την περίοδο της θεραπείας
  • Υποστήριξη ιατρικών κέντρων και κέντρων περίθαλψης στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχύτερη δυνατή εισαγωγή των πλέον προηγμένων θεραπευτικών μεθόδων και να ενισχύεται η καλύτερης δυνατής περίθαλψης των ασθενών
  • Ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, μέσω της υποστήριξης πρωτοποριακών επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων που εστιάζουν στην θεραπεία της λευχαιμίας και των άλλων συναφών νοσημάτων του αίματος.