Πώς μπορεί ο διαλογισμός να ωφελήσει την υγεία μας

Έρευνα διαπιστώνει ότι θα μπορούσε να «συνταγογραφηθεί» ως αρχική θεραπεία για το άγχος


ΥΓΕΙΑ
20:18
26/04/2018
Πώς μπορεί ο διαλογισμός να ωφελήσει την υγεία μας
7
loading

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο διαλογισμός έχει αποτέλεσμα και αρκεί μια ώρα την ημέρα «άσκησης»για να φανούν τα αποτελέσματα.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι ο διαλογισμός θα μπορούσε λογικά να «συνταγογραφηθεί» ως αρχική θεραπεία για τους ασθενείς με άγχος προκειμένου να τους προστατεύσει από θέματα σωματικής υγείας.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν μια σαφή μείωση του άγχους την πρώτη ώρα μετά τη συνεδρία διαλογισμού και τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το άγχος ήταν σημαντικά χαμηλότερο μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία διαλογισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης John J. Durocher, PhD, βοηθός καθηγητής Φυσιολογίας στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης μειωμένο μηχανικό στρες - περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που επηρεάζουν άμεσα το σώμα και τις λειτουργίες του- στις αρτηρίες τους μία ώρα μετά τη συνεδρία.

«Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες στα όργανα όπως ο εγκέφαλος και τα νεφρά και να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το άγχος και το στρες προκαλούν φλεγμονή στις αρτηρίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών και άλλων προβλημάτων.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar happy girl

  συμφωνω με τον ppbill!!!!!!!!!!!!!!!! ας δοκιμασουμε και τα οφελη της προσευχης!!!!!!!!!!!!!!

 2. avatar ppbill

  Βρε beast, δεν είδα κανένα άρθρο ποτέ για τα οφέλη της προσευχής στο Χριστό.
  Νόμιζα ότι ζούμε σε χώρα ορθοδόξων κι όχι ινδουιστών...

  1. avatar ΣΑΛΑΧΙ

   Ο διαλογισμός δεν έχει σχέση με θρησκείες, μπορεί να τον κάνει ο οποιοσδήποτε. Μπορείς να κάνεις διαλογισμό οραματιζομενος τον Ιησού, δεν έχει στενά θρησκευτικά πλαίσια.

   1. avatar ppbill

    Μάθε τι είναι ο διαλογισμός και μετά μίλα

    1. avatar Εσυ μαθε

     Ο διαλογισμός δεν έχει να κάνει με θρησκεία

    2. avatar Nts1

     Βασικά ο διαλογισμός είναι μια πρακτική χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης σε μια σκέψη/δραστηριότητα/αντικείμενο κλπ και αποσκοπεί σε μια κατάσταση νοητικής διαύγειας και συναισθηματικής ηρεμίας

     . Επίσης δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία αλλά γίνεται από ανθρώπους διαφόρων θρησκειών (πχ ινδουιστές, χριστιανοί ασκητές κλπ.)
     Ακόμα και από ανθρώπους που δεν ασχολούνται με θρησκείες και αυτοί ανήκουν σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους πχ μάνατζερς επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και άλλοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει