Οι καπνιστές όχι μόνο πεθαίνουν νεότεροι, αλλά δείχνουν και πιο γερασμένοι

Νέα έρευνα σε μονοζυγωτικά δίδυμα φέρνει στο φως άλλη μια τραγική αλήθεια για το τσιγάρο


ΥΓΕΙΑ
14:42
21/11/2017
Οι καπνιστές όχι μόνο πεθαίνουν νεότεροι, αλλά δείχνουν και πιο γερασμένοι
loading

Το γεγονός ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Μόνο που τώρα φαίνεται πως το τσιγάρο δεν προκαλεί βλάβες μόνο στο εσωτερικό μας, αλλά και στην εξωτερική εμφάνιση, κάνοντας τον καπνιστή να δείχνει μεγαλύτερος ηλικιακά απ’ όσο είναι.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε λοιπόν στο περιοδικό «Plastic And Reconstructive Surgery» συγκρίνει φωτογραφίες 79 πανομοιότυπων διδύμων, με τον έναν να μην έχει βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα του και τον άλλο να καπνίζει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

bbfgrkgrgsfsfsefsfef1

Οι ερευνητές απομόνωσαν μάλιστα τις επιδράσεις του καπνίσματος, σταθμίζοντας τους άλλους παράγοντες πρόωρης γήρανσης, όπως την κατανάλωση αλκοόλ, την ηλιοθεραπεία και το εργασιακό στρες.

bbfgrkgrgsfsfsefsfef2

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των καπνιστών, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις παρουσιάζουν σημάδια που συνδέονται με το γήρας. Ο δρ Bahman Guyuron, βασικός ερευνητής του άρθρου, συνέκρινε κατόπιν την εξωτερική εικόνα διδύμων που κάπνιζαν αμφότεροι, ο ένας όμως για σημαντικά περισσότερο διάστημα από τον άλλο.

bbfgrkgrgsfsfsefsfef3

Και βρήκε πως όσοι κάπνιζαν για μικρότερο χρονικό διάστημα παρουσίαζαν λιγότερα σημάδια γήρανσης. Αν δεν μπορεί λοιπόν ο καπνιστής να ξανακερδίσει τον χαμένο χρόνο, μπορεί τουλάχιστον να αποτρέψει την περαιτέρω γήρανση.

bbfgrkgrgsfsfsefsfef4

Φτάνει να το θελήσει…

bbfgrkgrgsfsfsefsfef5 bbfgrkgrgsfsfsefsfef6

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει