Η συχνή κατανάλωση καρότων και σέλερι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «BMC Gastroenterology».

Εμπόδιο στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, που θεωρείται από τις πιο συνηθισμένες μεταξύ των μεσήλικων ανδρών, είναι η ουσία λουτεολίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία που περιέχεται στα καρότα και το σέλερι, εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου και επιπλέον δρα ανασταλτικά σε δύο χημικές δραστηριότητες που συντελούν στην εμφάνιση του.

Η λουτεολίνη μπορεί ακόμη να βρεθεί και σε άλλα προϊόντα διατροφής, όπως το ελαιόλαδο, οι πιπεριές και το θυμάρι.