Γνωρίζατε ότι η μουσική, το φαγητό με παρέα στο τραπέζι και τα συχνά γεύματα σας «αδυνατίζουν»;

Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» παρουσίασε προ ημερών μερικούς τρόπους από τους πλέον αποδοτικούς, οι οποίοι υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες. Εκτός από την άσκηση και τη σωστή διατροφή, υπάρχουν και μερικοί «άλλοι τρόποι» που μπορεί να διευκολύνουν την προσπάθειά μας… χωρίς κόπο!

Διαβάστε μερικούς από αυτούς:

1. Να ακούτε χαλαρωτική μουσική όταν τρώτε. Με αυτό τον τρόπο θα καταναλώνετε λιγότερο φαγητό, αφού θα μασάτε αργά και ήρεμα, ενώ θα «ακούτε» καλύτερα το σώμα σας, οπότε θα σταματάτε το φαγητό μόλις δημιουργείται το αίσθημα του κορεσμού.

2. Να τρώτε κάθε 3 ώρες το αργότερο. Με αυτό τον τρόπο ούτε θα πεινάτε ούτε θα παρουσιάζει διακυμάνσεις ο μεταβολικός σας ρυθμός.

3. Να τρώτε με παρέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τείνουμε να είμαστε πιο εγκρατείς στο φαγητό όταν μας βλέπουν οι άλλοι: μπορεί να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων έως 35%!

4. Εάν αυτό που τρώτε δεν μεγάλωσε στο χώμα, δεν περπατούσε ή δεν κολυμπούσε, αποφύγετέ το. Με άλλα λόγια, να προτιμάτε όσο γίνεται περισσότερο τρόφιμα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Τα επεξεργασμένα περιέχουν πολλά πρόσθετα, λίπη, ζάχαρη και αλάτι.

5. Να πίνετε πράσινο τσάι και καφέ. Το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες που αλληλεπιδρούν με την καφεΐνη και διεγείρουν κατά 20% την οξείδωση του λίπους και τον μεταβολισμό σε κατάσταση ηρεμίας.

6. Να τρώτε πάντοτε καθιστοί. Θα τρώτε 35% λιγότερο απ’ ό, τι εάν μονίμως τρώτε στο πόδι.

7. Να κόβετε το φαγητό σας σε μικρά κομμάτια. Έτσι θα καταναλώνετε 20% λιγότερες θερμίδες, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως όταν το φαγητό μας είναι κομμένο σε κομμάτια το βλέπουμε κατά 27% περισσότερο και χορταίνουμε πιο γρήγορα.