Μανιτάρι εναντίον καρκίνου

Ελπίδες για εκατομμύρια ασθενείς


ΥΓΕΙΑ
10:59
05/06/2011
Μανιτάρι εναντίον καρκίνου
2
loading

Ο ερευνητής Dr Patrick Ling από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ υποστηρίζει ότι ένα μανιτάρι που ήταν γνωστό στην Ασία για τις ιατρικές του ιδιότητες ίσως να μπορεί να δώσει ελπίδες στους άντρες με καρκίνο του προστάτη. Πρόκειται για μια χημική ουσία γνωστή ως PSP, που μπορεί να εξαχθεί από το μανιτάρι και να αναστείλει την ανάπτυξη των καρκινογόνων κυττάρων στα ποντίκια.

Ο Dr. Ling πρόσθεσε ότι αυτή η ουσία θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων θεραπειών. Το κυρίως πρόβλημα των θεραπειών είναι το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν μαλακοί εναπομείναντες όγκοι, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στις θεραπείες.

«Εάν μπορέσουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους εναπομείναντες όγκους ίσως να καταφέρουμε να βελτιώσουμε το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών».

Η έρευνα αυτή, της οποίας το πόρισμα άφησε έκπληκτο ακόμα και τον ίδιο τον Dr Ling, δίνει ελπίδες στην ανάπτυξη φαρμάκων για τη πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ιωάννης Χρήστου Αλεξανδρούπολη

    Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Έχω ξαναγράψει για παρόμοιο θέμα (ΑΙΔΣ). Εδώ και δεκαετίες μας βομβαρδίζουν διαρκώς με ελπιδοφόρα μηνύματα, πως τάχα μου έχει βρεθεί φάρμακο κατά της κατάρας και πάει λέγοντας, πως επιμηκύνει την ζωή τον ασθενών, πως σε 5, 10, 15κτλ. χρόνια μπορεί και να εξαληφθεί, πως αυτο, πως το άλλο... Και σας ρωτάω... ΠΩΣ!!!? ΠΡΩΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ και να μην δίνει παράταση στον πόνο, στην αγωνία και την αγανάκτηση, και μετά δημοσιεύστε οτιδήποτε!!! Γιατί είναι εκατομμύρια πάσχοντες οι οποίοι ήδη αρκετά υποφέρουν... μην παίζετε με τα εναπομείναντα νεύρα τους... είναι κρίμα!!!

  2. avatar TSolaris

    μανιταριαα χμ..γιάμι γιάμι..κάποια.. όμως.. από δαύτα μπορούν να σε κάνουν νε ξεχάσης τ' ονοματάκι σου..και άλλα να σε πάνε.. ς'ένα "φανταστικό κόσμο"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει