Όταν άντρες και γυναίκες βρεθούν υπό τις ίδιες συνθήκες εργασιακού στρες φαίνεται πώς οι άντρες χάνουν τη μάχη, αφού γίνονται πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα, σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεατική επιστημονική μελέτη.

Και αυτό γιατί οι άντρες υπερεκτιμούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε σχέση με τις γυναίκες, οι οποίες μιλάνε στους γιατρούς και στους γύρω τους με διαφορετικό τρόπο για το κρυολόγημά τους σε σχέση με τους άνδρες, παραπονούμενες πολύ λιγότερο.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι  οι άνδρες, που ένιωθαν στρες στη δουλειά τους, είχαν αυξημένη πιθανότητα κατά 74% να κρυολογήσουν, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης κατάπτωσης του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Οι γυναίκες, αντίθετα, φαίνεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη στωικότητα και ανθεκτικότητα, γκρινιάζοντας πολύ λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες, σε ανάλογες συνθήκες στρες.

Το στρες και η κατάθλιψη αποτελούν βασική αιτία απουσιών των εργαζομένων από την εργασία τους σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα μειώνουν την παραγωγικότητα αρκετών από αυτούς που προσέρχονται στη δουλειά τους.