Μιας και έχουμε μπει στον Σεπτέμβρη για τα καλά, καθώς έχουν ξεκινήσει και τα σχολεία, είναι λίγο πιο εύκολο να μπεις σε πρόγραμμα και να εντάξεις στην καθημερινότητα σου τα ταπεράκια στο γραφείο. Οι σωστές επιλογές τροφίμων μπορούν να ενισχύσουν την ενέργειά σου, να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σου και να σε κρατήσουν ικανοποιημένη μέχρι την ώρα που θα γυρίσεις σπίτι.

Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες από τις καλύτερες επιλογές για θρεπτικά σνακ στο γραφείο.

Smoothies γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Ένα καλά ισορροπημένο smoothie μπορεί να είναι σωτήριο κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας. Βάλε μαζί φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι ή μια φυτική εναλλακτική λύση και μια πηγή πρωτεΐνης, όπως ξηροί καρποί ή σκόνη πρωτεΐνης. Μπορείς να προσαρμόσεις το smoothie ανάλογα με το γούστο και τις διατροφικές σου ανάγκες. Δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά περέχει επίσης βασικές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες για να είσαι δυνατός μέσα στη μέρα.

Βάζο με σαλάτα

Η προετοιμασία βάζων σαλάτας εκ των προτέρων είναι μια βολική και υγιεινή επιλογή. Βάλε τα αγαπημένα σου χόρτα, λαχανικά, πηγές πρωτεΐνης (όπως ψητό κοτόπουλο ή ρεβίθια) και ένα νόστιμο ντρέσινγκ σε ένα βάζο. Όταν έρθει η ώρα να φας, απλά ανακίνησε το βάζο για να αναμειχθούν όλα μαζί. Τα βάζα σαλάτας είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι παίρνεις την καθημερινή δόση λαχανικών και ότι θα μείνεις χορτάτος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σνακ γεμάτα πρωτεΐνη

Το σνακ στη δουλειά δεν χρειάζεται να είναι ανθυγιεινό. Δημιούργησε σνακ με ένα συνδυασμό τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες, όπως βραστά αυγά, τυρί και άπαχα αλλαντικά, σε συνδυασμό με κράκερς ολικής άλεσης ή λαχανικά. Αυτά τα σνακ βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειάς και κρατούν μακριά τις πρωινές ή απογευματινές λιγούρες.

Μπολ με κινόα και λαχανικά

Το κινόα είναι ένα ευπροσάρμοστο δημητριακό που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ένα γεύμα της εργάσιμης ημέρας. Ετοίμασε μια μερίδα κινόα και συνδύασε την με μια ποικιλία ψητών ή σοταρισμένων λαχανικών, την αγαπημένη σου πηγή πρωτεΐνης (όπως τόφου ή ψητές γαρίδες) και μια γευστική σάλτσα ή ντρέσινγκ. Δοσολόγησε το σε δοχεία για εύκολα γεύματα που θα σε κρατήσουν χορτάτο και ικανοποιημένο.

Κινόα σαλάτα

Σπιτικά wraps και σάντουιτς

Ξεφορτώσου τα σάντουιτς των fast-food και προτίμησε αντί γι’ αυτά τις σπιτικές εκδοχές. Βάλε σε ψωμί ολικής άλεσης ή wraps άπαχες πρωτεΐνες όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο στη σχάρα, πολλά λαχανικά και ένα υγιεινό άλειμμα όπως χούμους ή αβοκάντο. Φτιάχνοντας τα δικά σου σάντουιτς μπορείς να ελέγχεις τα συστατικά, εξασφαλίζοντας ένα ισορροπημένο και νόστιμο γεύμα.