«Θέλουμε τα τμήματά μας να μείνουν στην πόλη του Πύργου, όχι για τα μούτρα των “αρχόντων”, αλλά για τον απλό λαό της πόλης που μας αγκάλιασε και τον αγκαλιάσαμε κι εμείς.

Θέλουμε να μείνουμε στον Πύργο, γιατί ως εκεί αντέχει η τσέπη των γονιών μας. Θέλουμε να μείνουμε στον Πύργο γιατί επιλέξαμε να σπουδάσουμε Πληροφορική και ΜΜΕ, Μουσειολογία Μουσειογραφία και Σχεδιασμό Εκθέσεων»… Με αυτές τις σκέψεις οι σπουδαστές των τμημάτων ΤΕΙ του Πύργου αρχίζουν τον αγώνα τους για τη διατήρηση των τμημάτων και κυρίως του αντικειμένου των σπουδών τους.

Μετά την πολύωρη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου αποφάσισε μια σειρά δράσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των σπουδαστών που χωρίς από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, καλούνται να κάνουν νέα αρχή σε άλλη πόλη και κυρίως να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών.

Διασφάλιση τμημάτων και πτυχίων

Οι δράσεις των σπουδαστών αρχίζουν σήμερα το πρωί με συνάντηση που έχει το ΔΣ του Συλλόγου με τους προϊσταμένους των τμημάτων ΠΛΗ&ΜΜΕ, ΜΜ&ΣΕ Αθανάσιο Κούτρα και Νικόλαο Σκλάβο στον Πύργο προκειμένου να έχουν και την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.

Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σαββάτου δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την εξέλιξη αλλά και την πικρία τους για την αντιμετώπιση που είχαν οι ίδιοι και τα τμήματα του Πύργου από τους τοπικούς φορείς, καταλογίζοντάς τους μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη αυτή.

Οι μοναδικοί που δεν φταίνε είναι σίγουρα οι σπουδαστές των δύο τμημάτων που δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν (καλώντας και τους αρμόδιους φορείς, έστω, τώρα στο τέλος, να κάνουν το ίδιο) για να μπορέσουν τα παιδιά να πάρουν πτυχίο από τις σχολές που επέλεξαν να σπουδάσουν και να παραμείνουν στην πόλη. Μια πόλη που την αγάπησαν, τη σεβάστηκαν, της έδωσαν ζωή, χρώμα, φαντασία και ζωντάνια.

Πηγή: patrisnews.com