Την άμεση απόσυρση των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ζητούν τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών ΑΠΘ.

Οι Πανεπιστημιακοί υπενθυμίζουν, ότι ο νόμος – πλαίσιο 4009/2011 προβλεπόταν να αξιολογηθεί έπειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας του, ώστε, μετά από διαβούλευση, οι τυχόν μεταβολές να τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από την πανεπιστημιακή κοινότητα, την κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο. Επισημαίνουν δε ότι το υπουργείο Παιδείας «μέσα σε μια νύχτα ετοιμάζεται να διαλύσει όλες τις καίριες δομές που δημιούργησε ο νόμος 4009/2011 και να επαναφέρει τη λειτουργία των ΑΕΙ στις αρχές της δεκαετίας του 1980».

«Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και την απόφασή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην επέλθει η διάλυση των Συμβουλίων, η κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η επαναφορά της συνδιοίκησης με τις φοιτητικές παρατάξεις, η επαναφορά του ‘ασύλου’ που προστάτευε μόνο την ασυδοσία των παρατάξεων και υπέθαλπε τη γενικότερη ανομία στα Πανεπιστήμια. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις η κοινωνία τοποθετήθηκε ενάντια στις τροποποιήσεις του Υπουργείου Παιδείας», αναφέρουν.