Η δυναμικότητα των φοιτητικών εστιών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αθροιστικά με εκείνες των οποίων έχει τη διαχείριση το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και με τα δωμάτια που νοικιάζουν τα ιδρύματα για να στεγάσουν τους φοιτητές ανέρχεται σε 10.381 θέσεις όπως προκύπτει από το πληροφορίες που δίνει ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή.

Από το νούμερο αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ότι ελάχιστοι φοιτητές καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε φοιτητική εστία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο αριθμός των φοιτητών στα κανονικά εξάμηνα μόνο στα ΑΕΙ ανέρχονταν στις αρχές του 2013 σε 179.784. Αν αθροίσουμε και τους 114.547 σπουδαστές των ΤΕΙ ο συνολικός αριθμός των φοιτητών-σπουδαστών φθάνει τις 294.331.

Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου δίνει μια ανάσα στους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους. Για το οικονομικό έτος 2015 οι εγγεγραμμένες πιστώσεις του ανωτέρω επιδόματος ανέρχονται σε 47.592.000 ευρώ.


Καλόγηρος Βασίλειος
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.