Εφτακόσιοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί για τις διδακτικές ανάγκες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας μετά από αποφάσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επίσης γίνεται γνωστό ότι η διαδικασία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών της τρέχουσας σχολικής περιόδου με ωρομίσθιους εκπαιδευτές είναι σε εξέλιξη.

Όσον αφορά την πληρωμή των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν στα ΣΔΕ την περίοδο 2013-14 έχει εγκριθεί η καταβολή της αμοιβής για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο. Δεδομένου ότι η αποπληρωμή των παραπάνω εξαρτάται από τη ροή χρηματοδότησης του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αναμένεται να εξοφληθούν με την επόμενη επιχορήγηση του έργου η οποία έχει εγκριθεί και αναμένεται η εκταμίευσή της το προσεχές χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στα σωφρονιστικά καταστήματα το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το ζήτημα κατόπιν επικαιροποίησης της Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας, την οποία η Δ/νση Δια Βίου Μάθησης έχει ήδη αιτηθεί.

Η Διυπουργική Ομάδα Εργασίας, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες των Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης και συστάθηκε με την αριθμ. πρωτ. 52067/3-6-10 ΚΥΑ, εφόσον επικαιροποιηθεί και ενεργοποιηθεί, έχει μεταξύ άλλων αναλάβει και τη σύνταξη κανονισμού λειτουργίας για τα ΣΔΕ που λειτουργούν σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Καλόγηρος Βασίλειος