Εφτακόσιες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Εξετάζεται η ίδρυση νέων ΣΔΕ σε σωφρονιστικά καταστήματα


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:18
15/12/2014
Εφτακόσιες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
loading

Εφτακόσιοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί για τις διδακτικές ανάγκες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας μετά από αποφάσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επίσης γίνεται γνωστό ότι η διαδικασία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών της τρέχουσας σχολικής περιόδου με ωρομίσθιους εκπαιδευτές είναι σε εξέλιξη.

Όσον αφορά την πληρωμή των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν στα ΣΔΕ την περίοδο 2013-14 έχει εγκριθεί η καταβολή της αμοιβής για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο. Δεδομένου ότι η αποπληρωμή των παραπάνω εξαρτάται από τη ροή χρηματοδότησης του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αναμένεται να εξοφληθούν με την επόμενη επιχορήγηση του έργου η οποία έχει εγκριθεί και αναμένεται η εκταμίευσή της το προσεχές χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στα σωφρονιστικά καταστήματα το ΥΠΑΙΘ και η Δ/νση Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει το ζήτημα κατόπιν επικαιροποίησης της Διυπουργικής Ομάδας Εργασίας, την οποία η Δ/νση Δια Βίου Μάθησης έχει ήδη αιτηθεί.

Η Διυπουργική Ομάδα Εργασίας, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες των Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης και συστάθηκε με την αριθμ. πρωτ. 52067/3-6-10 ΚΥΑ, εφόσον επικαιροποιηθεί και ενεργοποιηθεί, έχει μεταξύ άλλων αναλάβει και τη σύνταξη κανονισμού λειτουργίας για τα ΣΔΕ που λειτουργούν σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει