Το New York College (NYC) ιδρύθηκε το 1989 σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, State University of New York-Empire State College και στη συνέχεια επέκτεινε τις ακαδημαϊκές συνεργασίες του στην Ευρώπη, με την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως το University of Greenwich και το University of Bolton, της Μ. Βρετανίας και το Université Toulouse 1 – Capitole, της Γαλλίας.

Πρόσφατα οι συνεργασίες αυτές διευρύνθηκαν με την προσθήκη για πρώτη φορά στην Ελλάδα Γερμανικού Πανεπιστημίου, του International University of Applied Sciences Bad Honnef. Σήμερα, το New York College αποτελεί έναν όμιλο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με παρουσία σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα και Λονδίνο (in process) ο οποίος, μέσω των ακαδημαϊκών συνεργασιών του με αναγνωρισμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, προσφέρει υψηλής ποιότητας πολυπολιτισμική εκπαίδευση, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, σε ένα πλήθος σύγχρονων ειδικοτήτων.

Οι απόφοιτοι του New York College αποκτούν τα αυθεντικά πτυχία των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων που πληρούν τα κριτήρια της ευρωπαϊκής οδηγίας (36/05) για την δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Το New York College Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχει λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ως κολέγιο από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 2061, 23-08-2013). Το New York College είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
– State University of New York – Empire State College, Η.Π.Α.
– University of Greenwich, Μεγάλη Βρετανία
– University of Bolton, Μεγάλη Βρετανία
– Université Toulouse 1 Capitole, Γαλλία
– International University of Applied Sciences Bad Honnef, Γερμανία
– National American University, Η.Π.Α.

Προγράμματα σπουδών: Bachelor’s , Master’s, MBA, PH.D

Undergraduate (Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών)

Business (Διοίκηση επιχειρήσεων)
– BA (Hons) Business Studies/ Business Studies with Marketing/ Finance/ HRM/ Logistics/ International Business
– BS in Business Administration
– BS in Finance
– BS in Marketing
– BS in Management
– BS in International Business
– BS in Business Communications
– BSc (Hons) International Business Management
– Bachelor in Management (Licence Mention Gestion)
– BSc in Accounting (DL)
– BSc in Applied Management (DL)
– BSc in Business Administration/ Accounting/ Entrepreneurship/ Financial Management/ HRM/ Information Systems/ International Business/ Management/ Marketing/ Supply Chain Management (DL)
– BSc in Organizational Leadership (DL)
– BA in International Management

Engineering & Informatics (Μηχανικών και Πληροφορικής)
– BEng (Hons) in Civil Engineering
– BS in Computer Science
– BS in Information Systems
– BSc (Hons) in Internet Engineering & Web Management
– BSc (Hons) in Computer Networking
– BSc (Hons) in Computing
– BS in Applied Information Technology (DL)
– BS in Information Technology emphasis in Computer Security & Forensics/ Internet Systems Development/ Management Information/ Network Management- Microsoft (DL)

Humanities & Social Sciences (Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες)
– BA in Communications
– BA in Communication: Mass Media Production
– BA (Hons) in English Language and English Language Teaching
– BS in International Relations
– BA (Hons) in Film Studies

Health Science (Επιστήμες Υγείας)
– BS in Psychology
– BSc (Hons) in Psychology
– BSc (Hons) in Human Nutrition
– BSc (Hons) in Biomedical Science

Tourism ( Τουριστικών Επιχειρήσεων)
– BA (Hons) Business Studies with Tourism
– BSc (Hons) in International Hospitality Management
– BS in Business Administration emphasis in Tourism & Hospitality Management (DL)

Shipping (Ναυτιλιακά)
– BA (Hons) in Business Studies with Shipping

Postgraduate (Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών)

Business (Διοίκηση Επιχειρήσεων)
– The University of Greenwich MBA
– Executive MBA
– MBA (DL)
– MA in International Management- Aviation Management/ International Marketing/ Accounting & Finance
– MA in Transport & Logistics Management
– MPhil / Innovation
– PhD by Publication

Engineering & Informatics (Μηχανικών και Πληροφορικής)
– M.Sc in Internet Engineering & Web Management
– M.Sc in Civil Engineering
– MPhil / Innovation
– PhD by Publication

Humanities, Social & Health Sciences (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές & Επιστήμες Υγείας)
– MSc in Psychology
– MSc in Cognitive Behavioural Therapy
– M.A. Second Language Learning & Teaching
– MPhil/ Innovation
– PhD by Publication

Tourism (Τουριστικών Επιχειρήσεων)
– Master 2 in Economics and Management of International Tourism
– MPhil/ Innovation
– PhD by Publication

Shipping (Ναυτιλιακά)
– MSc in Marine Engineering Management
– MPhil/ Innovation
– PhD by Publication

Πολυπολιτισμικό περιβάλλον και ποιότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Το New York College έχει πρωτοπορήσει στη δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος. Ακαδημαϊκοί, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές από πολλές χώρες του κόσμου εργάζονται και σπουδάζουν στον οργανισμό.

Στο NYC η διαφορετικότητα θεωρείται προνόμιο αφού ανοίγει νέους ορίζοντες στην γνώση, διανθίζει τις πολιτιστικές επαφές και πάνω απ’ όλα επιτρέπει στους σπουδαστές να ζήσουν την εμπειρία αυτής της πολυπολιτισμικότητας, μια εμπειρία η οποία αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τον μελλοντικό πολίτη μιας παγκόσμιας κοινότητας. Το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του NYC είναι απόφοιτοι των καλύτερων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν εργασιακή και εκπαιδευτική εμπειρία και διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους από διακεκριμένα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Γραφείο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας

Μία από τις δεσμεύσεις του New York College είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του ένα δυναμικό ξεκίνημα στην σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να ζητούν επαγγελματικές συμβουλές από το Γραφείο Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας (Career Office) από το πρώτο έτος των σπουδών τους. Τόσο οι εκτενείς δεσμοί με εργοδότες και οι υπηρεσίες επαγγελματικής υποστήριξης, όσο και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, διασφαλίζουν ένα υψηλό βαθμό αποκατάστασης των αποφοίτων. Το Γραφείο Διασύνδεσης κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνει σεμινάρια για την επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών, ομιλίες επιφανών επιστημόνων, ανθρώπων των επιχειρήσεων και καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καριέρας, διοργανώνει συνεντεύξεις με υπεύθυνους ανθρωπίνου δυναμικού μεγάλων οργανισμών.

Επιτυχίες και διακρίσεις των φοιτητών και αποφοίτων

Το Ετήσιο Βιβλίο Αποφοίτων αποδεικνύει ότι ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του New York College έχουν ήδη απορροφηθεί σε υψηλές θέσεις τόσο σε ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ πολλοί άλλοι έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνούς κύρους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πανεπιστημιακό ίδρυμα του New York College στην Τσεχία, University of New York in Prague, κατατάσσεται ως το καλύτερο στην επαγγελματική αποκατάσταση με τους αποφοίτους του να εξασφαλίζουν τις υψηλότερες αμοιβές σύμφωνα με έρευνα του τσεχικού κρατικού πανεπιστήμιου του Καρόλου (Charles University).

Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων

Το New York College δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο τμήμα Φοιτητικών Υποθέσεων και Δραστηριοτήτων, παρέχοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Ο κάθε φοιτητής έχει έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, που τον βοηθά αφενός στην επιλογή του αντικειμένου σπουδών του ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, και αφετέρου στο σχεδιασμό της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας.

Παράλληλα, η Συμβουλευτική Υπηρεσία υποστηρίζει την προσπάθεια μάθησης και επίτευξης των ακαδημαϊκών στόχων των φοιτητών, για να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να παρεμποδίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή εκπαίδευσή τους. Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών, το Γραφείο διοργανώνει εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες, επιμορφωτικά σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών των φοιτητών.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το New York College διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, καθώς και σε ένα μοντέρνο κτίριο λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας.

Ανάλογες σύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτει το New York College Θεσσαλονίκης. Οι αίθουσες υπολογιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε Η/Υ, εκτυπωτές και video-conferencing σ’ ένα wireless περιβάλλον. Οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα διαδραστικής διδασκαλίας.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, ενώ, εκτός από την έντυπη βιβλιογραφία, προσφέρεται και ηλεκτρονική πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, καθώς και στην Emerald e-library.

NEW YORK COLLEGE

ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αμαλίας 38 Σύνταγμα, Τ.Κ 10558
Τηλ. 210 3225961-2 Φαξ. 210 3233337
E-mail: [email protected]

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Θεσσαλονίκης 286, 177 78
Τηλ.: +(30) 210 48 38 071 Fax: +(30) 48 200 67
E-mail: [email protected]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεύθυνση
Κατσιμίδη 6, Τ.Κ 54639
Τηλ. 2310 889879 Φαξ. 2310 835211
E-mail: [email protected]

Website: www.nyc.gr

Το New York College στα social media
Facebook: www.facebook.com/nyc.gr
YouTube: www.youtube.com/nycath
Twitter: twitter.com/nyc_gr

NYC Group: Prague (www.unyp.cz), Tirana (www.unyt.edu.al), London (www.nycl.gr) in process