Περίπου 2000 προσλήψεις αναπληρωτών σε δομές της Ειδικής Αγωγής αναμένονται αύριο σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr από το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν δασκάλους Ειδικής Αγωγής καθώς και νηπιαγωγούς που είναι απόφοιτοι των τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Επίσης προσλήψεις θα γίνουν και σε τεχνικές ειδικότητες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης έκανε ένα βήμα παραπέρα δίνοντας και αριθμητικά στοιχεία για την κατανομή των αυριανών προσλήψεων, μέσα από ανάρτηση του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα κάνει γνωστό ότι θα προσληφθούν 1200 εκπαιδευτικοί ΠΕ71, 29 ΠΕ61 ενώ θα γίνουν και 220 προσλήψεις τεχνικών ειδικοτήτων. Προσλήψεις θα γίνουν και σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό Προσωπικό για τις οποίες θα διατεθούν, σύμφωνα με τον κ. Μπράτη 420 πιστώσεις ενώ 36 προσλήψεις θα αφορούν εκπαιδευτικούς με γνώσεις νοηματικής γλώσσας και γλώσσας braille.

Από το Υπουργείο Παιδείας μας ενημέρωσαν ότι δεν αναμένονται άλλες προσλήψεις για την τρέχουσα εβδομάδα εκτός αυτών της Ειδικής Αγωγής . Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα το ΥΠΑΙΘ έχει πραγματοποιήσει 2.995 προσλήψεις και με τις 1.905 που αναμένονται αύριο ο αριθμός τους θα φθάσεις τις 4.900.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή πραγματοποιούνται πιο νωρίς από το προηγούμενο έτος, παρά τις αλλαγές, αφού το 2013 οι πρώτες προσλήψεις έγιναν στις 30 Σεπτεμβρίου όπου και είχαν προσληφθεί 1.189 δάσκαλοι και 214 νηπιαγωγοί.