Προβλήματα δημιουργεί η παράταση του διδακτικού έτους στους αναπληρωτές

Θα χρειαστεί να αλλάξουν τα εισιτήρια και θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:30
27/06/2014
Προβλήματα δημιουργεί η παράταση του διδακτικού έτους στους αναπληρωτές
loading

Η παράταση του διδακτικού έτους και η συνακόλουθη παράταση της λήξης των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, έως και τις 4 Ιουλίου, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ειδικά σε αυτούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές.

Οι περισσότεροι εξ αυτών γνωρίζοντας ότι οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Ιουνίου είχαν προμηθευτεί ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, ενώ μεγάλο πρόβλημα έχουν όσοι αναπληρωτές υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές και διαμένουν σε καταλύματα που από την 1η Ιουλίου θα τα αξιοποιήσουν τουριστικά οι ιδιοκτήτες καθώς και αυτοί γνώριζαν ότι τα δωμάτια θα απελευθερωθούν στις 30 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναπληρωτές που υπηρετούν στην άγονη γραμμή και πιθανόν με τη λήξη της σύμβασης τους στις 4 Ιουλίου να χρειαστεί να μείνουν κάποιες μέρες επιπρόσθετα καθώς πιθανόν να μην υπάρχει δρομολόγιο τη μέρα της λήξης της σύμβασης.

Η παράταση δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στους αναπληρωτές καθώς κάποιοι μπορεί να μην καταφέρουν να αλλάξουν τις ημερομηνίες των εισιτηρίων τους ενώ αρκετοί ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν 4 -5 διανυκτερεύσεις σε διάφορα καταλύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αιφνιδίασε τους αναπληρωτές καθώς η παράταση ανακοινώθηκε στις 26/6, 4 μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων τους.

Οι αναπληρωτές που έχουν θέσει τα πιο πάνω ζητήματα, περιμένουν μια λύση από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Δερμεντζόπουλο ο οποίος και έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση που μεταξύ των άλλων αναφέρει «η ισχύς των συμβάσεων εργασίας των υπηρετούντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ανωτέρω σχολικές μονάδες παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει