Πενήντα εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής έχουν βρεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας παρά το γεγονός ότι με βάση τους κωδικούς της ειδικότητάς τους δεν έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται σε όσους βρέθηκαν εκτός σχολικών αιθουσών. Το παραπάνω προκύπτει από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Ταλιαδούρος.

Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι οι ειδικότητες της ειδικής αγωγής έχουν στον κωδικό τους την κατάληξη .50 πχ φιλόλογοι ειδικής αγωγής ΠΕ02.50. Η διαθεσιμότητα των 50 εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της ειδικής αγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής υπηρετούσαν σε εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και ΤΕΕ ειδικής αγωγής.

Ο κ. Ταλιαδούρος που έφερε το θέμα στη βουλή προτείνει να κατατεθούν τροπολογίες ώστε να εξαιρεθούν του καθεστώτος της διαθεσιμότητας. Μάλιστα απευθύνει ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας κατά πόσο προτίθεται να προωθήσει τροπολογία ώστε να εξασφαλισθεί η ορθή λειτουργία του νόμου.

Καλόγηρος Βασίλειος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.