Έκκληση Αρβανιτόπουλου να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ αποφασίζουν για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20:14
31/10/2013
Έκκληση Αρβανιτόπουλου να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια
1
loading

Να «εκπληρώσουν το καθήκον» τους και να ανοίξουν άμεσα τα Ιδρύματα, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο, κάλεσε τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλια του πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.

«Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη, και τον πρύτανη του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλο.

Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ θα αποφασίσουν αύριο εάν θα συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ οι συνάδελφοί τους στο ΕΚΠΑ κήρυξαν χθες νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες απώλειας του εξαμήνου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσαν, εξάλλου, ανακοίνωση για το θέμα που ανέκυψε με την καταβολή της μισθοδοσίας τους κατά τη διάρκεια της απεργίας τους.

«Το προεδρείο του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους ευαίσθητους ανησυχούντες δημοσιογράφους και τους ''Ηρακλείς'' του υπουργού Παιδείας ότι οι αποδοχές των ημερών απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων θα περικοπούν από την μισθοδοσία τους», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Ήδη, όπου είναι τούτο δυνατόν, εν μέσω απεργίας, ενημερώνεται ο εκκαθαριστής αποδοχών, για τα δέοντα. Σε κάθε περίπτωση, η πλήρης εκκαθάριση θα γίνει στο τέλος την απεργίας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.

»Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μία επιπλέον απειλή, για παρέμβαση του Εισαγγελέα, σχετικά με την παρακράτηση των αποδοχών των απεργούντων, καταδεικνύει ότι η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου δεν οφείλεται στους υπό διαθεσιμότητα και αργία διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά στις αποφάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. που είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με τους νόμους που το ίδιο έχει ψηφίσει και είναι εκτός πάσης λογικής και χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα.

»Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ευαίσθητους ανησυχούντες, την πίεσή τους, για επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, να την ασκήσουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι στους απειλούμενους με τον Εισαγγελέα διοικητικούς υπαλλήλους, που απεργούν και τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας και αργίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar aris

    ΜΑ ΑΦΟΎ ΌΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΥΑ ΥΠΟΓΡΑΚΟΥΝ ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΠΑΡΏΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΌΣΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΘΗΚΑΝ .... ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ..... ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΌΤΙ ΔΟΎΛΕΥΑΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει