Νέο πρόγραμμα σπουδών στις Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
15:07
19/07/2018
Νέο πρόγραμμα σπουδών στις Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF
loading

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 Sorbonne Paris Cité ανακοινώνουν την έναρξη από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, του προπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

Νέο πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν οι φοιτητές στην Αθήνα είναι το ίδιο με το πρόγραμμα που παρακολουθούν οι συμφοιτητές τους στο Παρίσι. Με αυτό τον τρόπο το πτυχίο που απονέμει το Πανεπιστήμιο στους Έλληνες φοιτητές είναι το ίδιο με αυτό που απονέμεται στους Γάλλους φοιτητές και αναγνωρίζεται έτσι σε όλη την Ευρώπη ως πτυχίο της Σορβόννης.

Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Κολλεγίου στην Αθήνα και τα πρακτικά μαθήματα διενεργούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε συνεργαζόμενους Αθλητικούς Συλλόγους. Η διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων γίνεται από άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή, επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία ενώ τα πρακτικά μαθήματα από καταξιωμένους επαγγελματίες-προπονητές με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο του Αθλητισμού και της προπονητικής.

Οργάνωση και διάρθρωση του προγράμματος φυσικής αγωγής & αθλητισμού

Οι σπουδές στο τμήμα των «Επιστημών & Τεχνικών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» προσφέρουν ένα υψηλό και σύγχρονο επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικής εφαρμογής για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της αθλητικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά και οι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 - Sorbonne Paris Cité και έχουν την ίδια φοιτητική κάρτα και την ίδια φοιτητική ιδιότητα με τους φοιτητές που σπουδάζουν στη Γαλλία.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών ετών φοίτησης, απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο Licence «Επιστήμες & Τεχνικές  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 - Sorbonne Paris Cité. Οι κάτοχοι του τριετούς πτυχίου Licence (180 ECTS) έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 4ο έτος και να ολοκληρώσουν τον 4ετή κύκλο σπουδών (240 ECTS), όπως ακριβώς είναι και το πρόγραμμα σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Διάρκεια σπουδών: 3 ακαδημαϊκά έτη φοίτησης και δυνατότητα παρακολούθησης 4ου ακαδημαϊκού έτους (εφόσον το επιλέξει ο φοιτητής)
Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική γλώσσα (ταυτόχρονη εκμάθηση Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας)
Πιστωτικές Μονάδες: 180 ECTS (3ετής φοίτηση) ή 240 ECTS (4ετής φοίτηση)

Αναγνώριση όλων των πτυχίων και μεταπτυχιακών που έχουν ήδη απονεμηθεί

Τα Πτυχία και Μεταπτυχιακά του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13-Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF έχουν αναγνωριστεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας μέσω του ΣΑΕΠ, ως επαγγελματικά ισοδύναμα προς τα πτυχία των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτυχίο Οικονομίας & Διοίκησης του Paris 13-IdEF είναι, ιστορικά,  το πρώτο πτυχίο αδειοδοτημένου Κολλεγίου που αναγνωρίστηκε από το ΣΑΕΠ  το 2010, αλλά και ότι οι Ελληνικοί Δικηγορικοί Σύλλογοι εγγράφουν ήδη από το 2016 τους κατόχους των ως άνω πτυχίων Νομικής  στα Μητρώα Ασκουμένων.

Έτσι, το Κολλέγιο IdEF είναι το μοναδικό Κολλέγιο με πτυχιούχους εγγεγραμμένους στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ελλάδας, που δικηγορούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, είναι το μοναδικό Κολλέγιο για το οποίο το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε, ότι το πτυχίο Νομικής που απονέμεται από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13-Sorbonne Paris Cité, είναι επαγγελματικά ισοδύναμο προς τα πτυχία Νομικής των ελληνικών ΑΕΙ,  χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

Επίσημος συνεργάτης της γαλλικής πρεσβείας

Το Κολλέγιο IdEF, είναι αναγνωρισμένος συνεργάτης της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση των επίσημων εξετάσεων Γαλλικής Γλώσσας (CIEP, DELF-DALF, Sorbonne, CCI). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το IdEF γίνεται επίσημος «πρεσβευτής» της γαλλοφωνίας στη χώρα και ενισχύει ακόμα περισσότερο το δίκτυο διάχυσης της γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, το Κολλέγιο IdEF υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Γαλλική Λαϊκή Αποστολή και το Γαλλικό Προξενείο για την παροχή του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Δίκαιο των Επιχειρήσεων» στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας έτσι τις δυνατότητες φοίτησης στα αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται με μεγάλη επιτυχία ήδη από το 1995.

Καινοτομία στις σπουδές και στις υποτροφίες

Μέσω του προγράμματος υποτροφιών αριστείας «Ζω στην Αθήνα - ΣπουδάΖω στην Αθήνα», το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF συνεισφέρει στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκές σπουδές, επισήμως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, όλοι οι Υποψήφιοι, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές.

Συγκεκριμένα, απόφοιτοι Λυκείου 2018, ανάλογα με τον αριθμό των μορίων που θα συγκεντρώσουν στις Πανελλαδικές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας από 25% μέχρι και 75% των διδάκτρων για όλες τις ειδικότητες.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα υποτροφιών λόγω κοινωνικών κριτηρίων και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών να κρατήσουν τη μεγαλύτερη υποτροφία που δικαιούνται.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου IdEF.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει