Αύξηση στο κόστος πρόσληψης αναπληρωτών λόγω μη διορισμών

Όλο και περισσότεροι αλλάζουν μισθολογικά κλιμάκια


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10:00
08/09/2015
Αύξηση στο κόστος πρόσληψης αναπληρωτών λόγω μη διορισμών
loading

Αυξάνεται το κόστος πρόσληψης αναπληρωτών με την πάροδο των χρόνων καθώς λόγω των ελάχιστων διορισμών υπάρχουν αναπληρωτές που εργάζονται αδιάλειπτα και έχουν συμπληρώσει πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Μάλιστα υπάρχουν αναπληρωτές με περισσότερους από 100 μήνες προϋπηρεσίας, κυρίως στην Ειδική Αγωγή.

Πολλοί είναι οι αναπληρωτές που κατατάσσονται στο μισθολογικό κλιμάκιο Ε0 ή Ε1 ενώ ελάχιστοι ξεκινούν πλέον από το αρχικό κλιμάκιο ΣΤ. Σε πολλές αποφάσεις χορήγησης ΜΚ ιδίως περιοχών όπου γίνονται μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών, όπως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι αρκετοί αναπληρωτές κατατάσσονται ακόμα και σε μισθολογικά κλιμάκια Δ0, Δ1.

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία σε δημόσιους φορείς εκπαίδευσης για τις δράσεις της ΕΥΕ έως επτά έτη καθώς και η συνολική προϋπηρεσία τους σε σχολεία της Κύπρου και ισότιμα Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί για απονομή σύνταξης, όπως και σε σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, χωρίς χρονικό περιορισμό

Επίσης η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία αποκλειστικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με τον ισχύοντα κωδικό ειδικότητάς τους και την προέκταση .50 ή με τον κωδικό ΠΕ11.01. Σε περίπτωση που η πρόσληψη έγινε βάσει μεταπτυχιακού τίτλου προσμετρούνται δύο έτη προϋπηρεσίας, ενώ σε περίπτωση που η πρόσληψη έγινε βάσει διδακτορικού τίτλου προσμετρούνται έξι έτη προϋπηρεσίας.

Καλόγηρος Βασίλειος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει