Αντιμέτωπος με τον απόλυτο τρόμο ήρθε ένας 67χρονος στην Άρτα ο οποίος το πρωί της Δευτέρας 28/8 δέχτηκε επίθεση από αρκούδα σε ορεινό όγκο της περιοχής. Ο άνδρας είχε πάει βόλτα με το σκυλί του όταν η αρκούδα του επιτέθηκε, τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Μέσα στην ατυχία του όμως ο 67χρονος κυνηγός στάθηκε τυχερός, καθώς έπεσε σε δύσβατο σημείο, στο οποίο δεν μπορούσε να πλησιάσει η αρκούδα.

O άνδρας κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αδερφό του για να ζητήσει βοήθεια.

«Με πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του και μου λέει ”τρέξε να τον σώσεις, τον έχει φάει μία αρκούδα. Τρέξαμε τρία άτομα, φωνάξαμε το ΕΚΑΒ και ήρθε η αστυνομία», είπε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κ. Μπουρελάκης που έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Εθελοντές διασώστες και άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον εντοπίσουν, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τραύματα σε χέρι και πόδι.

«Του έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο χέρι, πήγε και έκανε χειρουργείο» πρόσθεσε ο κ. Μπουρελάκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και ο σκύλος του 67χρονου είναι καλά, με τον κ. Μπουρελάκη να εκτιμά πως η αρκούδα αγρίεψε από τον σκύλο και επιτέθηκε στον άνδρα.