Στη μεγάλη και δύσκολη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες τις τελευταίες μέρες αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Σωτηρίου. Ο πυροσβέστης ο οποίος είναι και ξάδερφος του Τριαντάφυλλου, επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου τα οποία έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις γης και σπίτια στο νησί.

«Δίνουμε κάθε λεπτό μάχη κι εγώ λείπω από το σπίτι από το Σάββατο. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο τους εθελοντές και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συνάδελφούς μου…» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Σωτηρίου και «λύγισε».

«Το μέτωπο στο χωριό είναι εντάξει. Στο Ασκληπιείο υπάρχει πρόβλημα και το μέτωπο είναι τεράστιο. Δεν είναι εύκολο και για την πυροσβεστική. Πού να πρωτοπάει; Οι πυροσβέστες δίνουν την ζωή τους κάθε μέρα. Δεν πάνε στα σπίτια τους οι άνθρωποι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές. Έχουμε γίνει ένα. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» σημείωσε ο πυροσβέστης.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια κι υπομονή και στις οικογένειές μας που λείπουμε τόσες ημέρες» συνέχισε μην μπορώντας να κρύψει την έντονη συγκίνησή του.