Ολονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα που καίνε. Με τη δύση του ηλίου, τα εναέρια μέσα δεν συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και έτσι το βάρος «πέφτει» στα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου όπου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα εναέρια μέσα «όμως οι πυροσβέστες οι εθελοντές, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό των πυρκαγιών».

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα. Θυμίζουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ στο Αιγαίο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών. Ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή» είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Έμπωνα της Ρόδου ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτε»

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι πυκνή δασική έκταση και δύσβατη, γεγονός που δυσκολευει σημαντικά την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ το καλό είναι ότι έχει εξασθενήσει σημαντικά η ισχύς των ανέμων.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Απόλλωνα

Posted by Χρήστος Ευστρατίου on Tuesday, July 18, 2023

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα μείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτας στην περιοχή και το πρωί αναμένεται να ενισχυθεί η προσπάθειά τους από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου, δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους.

Posted by Γιώργος Χατζημάρκος on Tuesday, July 18, 2023

Posted by Για τη φύση κοινσεπ / Common Nature on Tuesday, July 18, 2023