Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λουτράκι. Η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού ενώ οι φλόγες έκαψαν και σπίτια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η τηλεόραση του Open, η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν πολλή ώρα ακόμα ώστε να επιχειρήσουν αφού η νύχτα πλησιάζει.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι – Προς τα διόδια Καλαμακίου κατευθύνεται η φωτιά

Posted by Korinthostv Peloponnisos on Monday, July 17, 2023

Οι αρχές απομάκρυναν προληπτικά τους κατοίκους από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη ενώ για την ασφάλεια των παιδιών εκκενώθηκαν και οι κατασκηνώσεις.

Εκκενώθηκε γηροκομείο

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Posted by Korinthostv Peloponnisos on Monday, July 17, 2023

Μήνυμα 112 για εκκένωση στο Καλαμάκι Ισθμίων και στον Παράδεισο

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Επίδαυρο, σύμφωνα με το Open. Η απόφαση πάρθηκε ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό και εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στο Λουτράκι.

Δραματικές ώρες στον οικισμό Ειρήνη – Κάηκαν σπίτια

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον οικισμό Ειρήνη και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια σύμφωνα με το loutraki365.gr. Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Χάρης Βυτινιώτης: «Ιδιαίτερα μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς»

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».