Ήταν νωρίς το απόγευμα χθες όταν ένα 10χρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο στη Νέα Μάκρη, σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. Είναι το δεύτερο περιστατικό με πνιγμό παιδιού μέσα σε 24 ώρες, μετά και τον πνιγμό του 6χρονου στο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Η μητέρα έβαζε τα πράγματα στο αυτοκίνητο και δεν είχε την προσοχή της, ενώ ο πατέρας ήταν σε άλλο αυτοκίνητο με το άλλο παιδί της οικογένειας και ήταν στον δρόμο για το σπίτι τους. Η 10χρονη έπαιζε με ένα άλλο παιδάκι. Το παιδί έφυγε κάποια στιγμή για να πάρει κάτι από το δωμάτιό του και η 10χρονη έμεινε μόνη της με την μητέρα που μάζευε τα πράγματα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η μικρή είδε μία μάσκα στην πισίνα και πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ των παιδιών – να ρίχνουν τη μάσκα στην πισίνα και μετά να την πιάνουν.

Το κορίτσι βούτηξε στην πισίνα για να πιάσει τη μάσκα ωστόσο το γεγονός ότι είχε φάει, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα. Οι 2 ιδιώτες γιατροί που βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι ανέφεραν πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα του.

Μέσα σε 10 λεπτά έφτασαν στο σημείο στη Νέα Μάκρη δύο μηχανές και στη συνέχεια το ασθενοφόρο. Το 10χρονο παιδί είχε χαμηλό σφυγμό και ανέπνεε με δυσκολία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το παιδί έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Στο σημείο έφθασε και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το παιδάκι στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός της.

Τα αίτια του πνιγμού του μικρού παιδιού θα φανούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.