Στις δασικές περιοχές των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου θα απαγορευτεί η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, αύριο από τις 8.00 έως τις 22.00 λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η απαγόρευση προχώρησε από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στις αναδασώσεις Κίρκης – Συκορράχης, στον χώρο αναψυχής Συκορράχης, στις αναδασώσεις Μεσημβρίας και Κομάρου – Ατάρνης, στο δάσος και χώρο αναψυχής Ιάνας, στο περιαστικό δάσος Παλαγίας, στις αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης, στο άλσος του γαλλικού σταθμού Ο.Σ.Ε. και στη δασική περιοχή Αετοχωρίου – Πεύκων – Λουτρού.

Στον δήμο Σουφλίου η απαγόρευση ισχύει για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου περιοχή Α, με εξαίρεση την καμένη έκταση από την πυρκαγιά της 21ης Ιουλίου 2022.

Σημειώνεται ότι της απαγόρευσης εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 ήτοι πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129 καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου ορίζονται από το νόμο η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.